Хармъни Корин винаги е бил режисьор, който се интересува само от това да прави кино, което удовлетворява лично него, без особено внимание за това какво ще бъде комерсиално успешно. Разбира се, много оценяваме този му импулс, макар че смятаме, че на всички творци им трябват продуценти, които все пак да ги измъкват от най-откачените им пориви и да ги вкарват в пътя, ако не масовото, то поне на разбираемото. И все пак винаги е любопитно, когато някой опита нещо изцяло ново, заради което сега и обръщаме поглед към първия трейлър на един филм, за който имаме много въпросителни.

Става въпрос за Aggro Dr1ft – филмът на Корин, който е сниман изцяло през инфрачервена призма, за който знаем още от миналата година. След дебюта на филма на няколко престижни фестивала, може да се каже, че отзивите са меко казано смесени. Няма да ги цитираме дословно, но можете да се досетите – експерименталното винаги вълнува някои хора, а дразни други с отказа си да се вкарва в каквато и да било рамка.

Aggro Dr1ft, доколкото въобще може да се говори за сюжет, разказва за наемен убиец от Маями, който неуморно преследва следващата си мишена, а едновременно се опитва да балансира живота със семейството си.

Вежте трейлъра сега:

Експериментите са хубаво нещо, но ни се струва, че най-малкият норматив, който един филм трябва да покрива, е да може да бъде гледан. Истината е, че не знаем как ще бъде цялата тази епилептична опасност на голям екран, но така дигитално ни се струва доста неприятно, особено пък в продължение на час и двадесет минути. Иначе поздравяваме Хармъни Корин за отдадеността му към нестандартните разкази, но Aggro Dr1ft конкретно, дори и с обяснението, че е вдъхновен от видео игри, по-скоро ни се струва като изпитание, което трябва да бъде преодолято, отколкото като произведение на изкуството, на което можем да се насладим.

Разбира се, затова са и различните вкусове – нямаме съмнение, че за някои хора именно безапелационния подход, който не се подчинява на никакви правила и не компрометира визията си в името на никакви конвенции, ще направи Aggro Dr1ft култов в някои среди.

Aggro Dr1ft е режисиран от Хармъни Корин (Gummo, Trash Humpers, Купонджийки, The Beach Bum). Участват Травит Скот и Джорди Мола (Bad Boys II, Colombiana).

Филмът получава лимитиран рилийз в Щатите, така че скоро можем да очакваме информация за дигитално или стрийминг разпространение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *