На фестивала в Кан ще дебютират много филми, за които нямаме търпение да видим и да прочетем отзиви. Но разбира се, френската публика е известна с нестандартния си вкус и всъщност много често някои от най-харесваните филми, които излизат от фестивала, са най-неочакваните.

Сега ще представим първи кадри към новия филм The Substance, написан и режисиран от Корали Фаржа, която преди няколко години направи кървавия трилър за отмъщение Revenge. Фаржа отново е подхванала жанров разказ, който прекарва през феминистка призма – този път body horror за актриса на средна възраст, която обсесивно мисли за уж отминалата си красота. Изведнъж обаче се появява оферта за мистериозна субстанция, която твърди, че може да изкара от всеки тяхната „по-млада, по-красива и по-перфектна версия“. С такава оферта със сигурност няма какво да се обърка.

Въпреки че не се знаят много подробности за сюжета, от долните кадри и тийзър, които ви предлагаме, можем да заподозрем какво ще се случи – Маргарет Куали вероятно ще играе по-младата версия на така или иначе страхотно изглеждащата Деми Мур, но процесът няма да е нито безболезнен, нито приятен.

Вижте тийзъра сега:

Определено атмосферата на това, което виждаме, ни грабва, личи си, че тонът на The Substance не е просто хорър или просто феминистки трактат за женското тяло и неговата стойност в очите на обществото. Балансът между двете идеи със сигурност ще бъде мястото, където този филм ще успее или ще се провали, а от повечето ранни отзиви ни се струва, че по-скоро успява. Разбира се, винаги сме казвали, че жанровото кино ни е любимо именно защото има възможността да изследва истории, релевантни за познатия ни свят, но през по-различна призма.

От тийзъра освен това ни се струва, че освен мрачните и злокобни аспекти, има и черното чувство за хумор, което винаги ни привлича. Стискаме палци фестивалните реакции да се окажат верни и да имаме възможност скоро да видим и филма, който е бил купен от MUBI за стрийминг разпространение.

The Substance е написан и режисиран от Корали Фаржа. В главните роли са Деми Мур, Маргарет Куали, Денис Куейд, Хюго Диего Гарсия, Филип Шурер и Джоузеф Балдерама.

За момента широка премиера не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *