Южнокорейското хорър кино определено е във възход през последните десет-петнадесет години със заглавия като Train to Busan, The Wailing, I Saw the Devil, The Divine Fury и дори малко по-стари филми като A Tale of Two Sisters и Three… Extremes. Очевидно пълнометражния дебют на един от помощник-режисьорите на Понг Джун Хо Джейсън Ю може смело да застане до подобни титани.

Sleep, както е английското заглавие на филма, вече направи своята премиера през миналата година по фестивали като тези в Кан и Торонто, а през тази също не е спрял своя възход с множество премиери. Очевидно е време публиката да се наслади официално на потискащия ужас на Джейсън Ю, защото Sleep вече си има премиерна дата и официален трейлър за европейската публика.

Вижте за какво става дума и вие:

Самият Джун Хо не спря да хвали дебюта на Джейсън Ю, като изказването му може да видите и в по-горната реклама. Той споделя, че това е най-уникалният ужас, който е гледал през последните десет години. Чували сме много пъти подобни изказвания, но все пак това ни дава надежди за нещо стойностно и напрегнато. Фестивалните ревюта са малко по-скромни, нападайки най-вече финала на филма, но повечето са обединени около идеята за добре изпипана продукция с напрегнато действие и умни обрати.

Ето какво може да очаквате от Sleep:

Хюн-Су и Су-Джин са младоженци. Съвсем от нищото мъжът започва да ходи и говори на сън, повтаряйки думите: Някой е вътре!. От този момент нататък той се трансформира в изцяло различен човек, без спомен от преживяното предишната вечер. Су-Джин е обхваната от безпокойство, че мъжът ѝ ще нарани семейство им докато спи и не може да се наспи заради този си страх. Двамата опитват да лекуват проблема, но без резултат. Ефектът е дори обратен и сомнамбулизмът се засилва. Су-Джин започва да се притеснява за живота на нероденото им дете.

Sleep е режисиран и написан от Джейсън Ю. В ролите ще видим Ли Сън-Кюн в неговата последна роля, както и Юнг Ю-Ми.

Филмът няма американска премиерна дата, но в Англия се очаква да дебютира на 12 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *