И така, лятото пристига, а с него идва и обещанието на Netflix за нови неразбории в шикозния Бевърли Хилс. Никой не е подготвен за торнадото, което (отново) предизвиква един добре познат на няколко поколения герои – Аксел Фоли. Вече споделихме удивлението си от упорството на легендарния Еди Мърфи да влезе отново в кожата на прочутото ченге, както и възхищението си от ината на Джери Брукхаймър да се придържа към старовремски техники за организиране и заснемане на екшън епизоди. Може и да не сме го казвали така директно, но това умение е изключително ценно и уважаваме всеки представител на „старите поколения“ кинаджии, който успява да го прилага и днес.

Време е за суров сблъсък с реалността – по улиците на Бевърли Хилс се търкалят смачкани полицейски коли, разпердушинени снегорини и продупчени вертолети. Вижте първият трейлър на Beverly Hills Cop: Axel F.

God, I missed you, Axel!“, както казва старото приятелче на ченгето Били Роузуд (в ролята отново е Джъдж Рейнълд). Любопитно ни е какъв процент от зрителите на Beverly Hills Cop: Axel F ще се окажат хора от младите (в момента) поколения и колко от по-възрастните почитатели на чудната екранна лудост на Еди Мърфи ще се изкефят на новото му превъплъщение. Защото първите няма да изпитат носталгичното бодване на спомена за приключенията на 23-годишния Аксел/Еди, а вторите може би ще си помислят, че е крайно време Мърфи да пенсионира окончателно този образ след четвъртата му поява, четири десетилетия след първия филм. И всички може би имат право, но подозираме, че за голяма част от феновете на 80-тарските екшъни (сред тях е и част от „операционния“ екип!) това „възраждане“ ще се превърне в чиста проба guilty pleasure.

От видяното до момента очакванията ни са леееко над средното ниво на ентусиазъм – харесваме Джоузеф Гордън-Левит и вярваме, че се е сработил добре с Мърфи, очакваме с нетърпение да узнаем колко лош ще се окаже „лошият“ на Кевин Бейкън и се надяваме да има достатъчно забавни моменти, провокирани от прочутите хуморески на Еди. В екипа се завръща и Джон Аштън в ролята на Тагарт, а като щерката на Аксел Фоли Джейн ще видим Тейлър Пейдж.

Режисьор на Beverly Hills Cop: Axel Foley е Марк Молой, сценарият е написан от Уил Бийл (Gangster Squad, Aquaman), Том Гормикън, Кевин Етън, а в екшъна участват герои, създадени от Данило Бах и Даниел Петри-младши. В актьорския екип са също Бронсън Пинчът, Пол Рейзър, Джон Аштън и др. Продуценти на четвъртата част от приключенията на неуморното ченге са Джери Брукхаймър, Еди Мърфи, Чад Оман и Мелиса Рийд в ролята на копродуцент; изпълнителни продуценти са Рей Анджелик, Чарис Хюит-Уебстър и Лоренцо ди Бонавентура.

Премиерата на Beverly Hills Cop: Axel Foley е на 3 юли 2024 в стрийминг-платформата Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments