Празниците приключиха, връщаме се обратно в стандартен работен, макар и вече сравнително летен режим. А в Холивуд всички знаем, че лятото е сезона на блокбастърите и супергероите, така че е подходящо да открием сезона с първи поглед към новия Супермен.

Разбира се, първо ще припомним, че става дума вече за напълно новата версия на DC вселената под ръководството на Джеймс Гън, която няма нищо общо с познатите досега герои, чието начало даде Зак Снайдър. В предстоящия Superman, подготвян като първи филм от новата обширна вселена, която ще се надява да надмине предишната (а за много хора това не е висока летва), титулярната роля на един от най-великите комиксови герои в историята е поверена на сравнително непознатия Дейвид Коренсует. Трябва също така да отбележим, че Гън се е отказал от подзаглавието и от оригинално обявеното Superman: Legacy, сега просто сме на Superman.

Джеймс Гън решава да ни покаже първи поглед към новия ни „Мъж от стомана“ и неговия костюм, докато продукцията все още върви с пълна сила – това е първият официален поглед към новия Супермен, въпреки че в интернет пространството се бяха завъртели вече разни кадри, за които обаче Гън твърди, че са подправени.

Ясно е, че до излизането на Superman остава много време и все още сме далеч от това да имаме ясна представа за тона на филма. Не можем да си представим, че Джеймс Гън напълно ще обърне гръб на типичното чувство за хумор, с което го познаваме, но конкретно този кадър говори сякаш за герой, който повече се приближава към затормозения Хенри Кавил, отколкото за позитивния Кристофър Рийв. Поредният лъч опасна светлина в небето, който се вижда на фона, също не ни е любимото нещо, виждали сме го вече прекалено много пъти, но отново се въздържаме напълно от изводи – има много вода да изтече, докато разберем реално каква ще бъде историята на филма. За момента единственото обявено е, че сюжетът се върти около Кларк Кент, който се опитва да балансира журналистическата си кариера с дълга си към супергеройстването, а Лекс Лутър, в чиято роля ще влезе любимия ни Никълъс Холт, ще бъде главният антагонист в историята.

Superman е написан и режисиран от Джеймс Гън. В главните роли са Дейвид Коренсует, Рейчъл Броснахан, Никълъс Холт, Скайлър Гизондо, Сара Сампайо, Нейтън Филиън, Еди Гатеги, Изабела Мърсед и Антъни Кариган.

Премиерата е насрочена за 11 юли 2025г.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. За сега съм разочарован, но можеше и по-зле да бъде.
    Ще има ли ревю на бруталния „Godzilla Minus One“

  2. Готино изглежда. Според мен, след като Супермен е със слипове в/у гащите, е много вероятно и Батман да последва съдбата му.

    1. Боже опази! Абсолютна нелепица са тия гащи – не знам кой излъга Гън, че ще стоят добре в игрален филм в наши дни…