Имаше едно време, когато въображението на Тим Бъртън беше ненадминато, световете, които той строеше бяха иконични и нямахме търпение за всяко едно негово произведение. И да, тези времена отминаха и отдавна не сме се вълнували за филм на Бъртън, но все пак вечно оптимистичните ни натури искат да вярват, че гениите си остават гении и винаги могат да изровят от себе си още един шедьовър. Предстои да разберем дали 40-годишно продължение на един от най-легендарните му филми може да оправдае толкова много очаквания.

Естествено, говорим за Бийтълджус Бийтълджус (Beetlejuice Beetlejuice), дълго подготвяното продължение на иконичния филм, където Майкъл Кийтън играе неповторимия титулярен призрак. Откакто знаем за официалното продължение на филма, сме говорили достатъчно за всеки кадър, който излиза, но сега за пръв път получаваме пълен трейлър и бързаме да го споделим.

Припомняме, че в това продължение Майкъл Кийтън се завръща в ролята на Бийтълджус, а към него се присъединяват старите му съзаклятници Уинона Райдър и Катрин ОХара. Към каста освен това са добавени новите лица на Джена Ортега (играеща дъщерята на Уинона Райдър, практически единствената актриса на света, която е способна на това), Джъстин Теру, Артър Конти, Моника Белучи и Уилем Дефо.

Вижте трейлъра сега:

Няма как да си изкривим душата и да кажем, че не се зарадвахме на визията на Моника Белучи и естествено любимецът ни Уилем Дефо – и двамата ще паснат в този свят безпроблемно и страхотно. Не знаем до колко е „нужно“ това продължение, но определено се надяваме, че сценарият ще се фокусира върху нова добра история, която да даде на Майкъл Кийтън още нови възможности като един от най-иконичните му герои, вместо да гледа само към миналото и да прави препратки към нещата, които вече знаем. Не мислим, че е възможно всички фенове на оригиналния филм да бъдат задоволени с крайния продукт, без значение какъв е той, така че определено стискаме палци просто за добър филм, вече кой ще го оцени е друг въпрос.

Ето го и официалният синопсис:

След неочаквана трагедия, три поколения от семейство Дийтз се завръщат в Уинтър Ривър. Лидия, която все още не може да се откъсне от мисли за Бийтълджус, преживява нов шок, когато бунтарски настроената й дъщеря Астрид намира мистериозния модел на града на тавана и порталът към Отвъдното отново е отворен. Проблемите набъбват и в двата свята и е само въпрос на време преди някой ще каже името на Бийтълджус три пъти и пакостливият демон ще се завърне, за да сее своята запазена марка хаос.

Бийтълджус Бийтълджус (Beetlejuice Beetlejuice) e режисиран от Тим Бъртън по сценарий от Ал Гъф и Майлс Милар. Актьорският състав включва Майкъл Кийтън, Катрин О‘Хара, Уинона Райдър, Джена Ортега, Уилем Дафо, Моника Белучи и Джъстин Теру.

Премиерата ще бъде на 6 септември 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Не съм голям фен на този филм, но добре ми изглежда. Дали Бъртън ще се завърне в голямото кино 🙂