„Здрач 3” започна рекордите

Понеже и у нас отдавна е практика сме сигурни, че знаете, че премиерните филми имат среднощни прожекции в първата възможна минута на премиерния ден и доста често, тези прожекции осигуряват един доста приличен приход.

Такъв е случаят и със „Здрач 3: Затъмнение”, който бе показан в рекордните 4 416 кина (в петък към тях се очаква да бъдат прибавени още) и който постави нов рекорд от 30 милиона долара, изпреварвайки предишния филм от поредицата „Здрач 2: Новолуние” с неговите 26,3 милиона.

Но рекордите не спират до тук. Освен това „Здрач 3” подобри и рекордните 959,000 на „Трансформърс: Отмъщението” спечелени от IMAX, и записа приходи над милион от 192 кина.

Предвид по-добрите ревюта, които „Затъмнение” получава в сравнение с „Новолуние” – който беше безобразен – е трудно да се прогнозира как ще се развива бокс офис представянето му за в бъдеще, но е почти 100% сигурно, че уикендът от 142,839,137 на „Новолуние” няма да бъде задминат поради факта, че този филм дебютира в сряда и по-голямата част от хардкор феновете вече ще са го изгледали, поне по веднъж.

Не сме сигурни обаче, че рекордният му първи ден от 72,7 млн. (в който влизат 26,3 от среднощните прожекции) ще остане цял, като и 178,9-те милиона от първите шест дни, тъй като „Затъмнение” има на разположение уикенда по случай Деня на независимостта, който удобно се разпростира точно шест дни от сряда до понеделник. Последният път, когато това се е случвало „Спайдър мен 2” счупи рекорда за конкретния ден (който се пада в неделя) с 88 млн., а за целия период донесе 180 милиона.

На любителите на „Здрач” честито, на останалите, съболезнования.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Отвратително. При такива новини започвам наистина да си мисля, че светът прогресивно затъпява… Балансът идва от страхотния боксофис-анализ, който – както винаги – кърти.

  2. Е, сега, естествено, че простотията ходи по масите. Първо налазва пубертетите, после олигофрените, които в цифри са достатъчен брой, за да изкарат на някой такава сума пари.

  3. Не си спомням къде точно (и по какъв повод) бях цитирал уникалния Джордж Карлин, но ще го направя пак: "Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."