От време на време попадаме на филми, които ни хващат тотално неподготвени. В случая имахме бегла представа за съществуването на Sasquatch Sunset – знаехме, че ще дебютира в Сънданс и бяхме виждали първата официална снимка, но не знаехме кои са неговите автори, не бяхме чели синопсиса и реално нямахме представа за какво точно става дума.

Преди няколко дни обаче попаднахме на нецензуриран трейлър на филма и… Няма да споделяме нищо, за да не ви сугестираме по никакъв начин. Вижте! 

Жестока кретения! Но това отвсякъде е нашето нещо и Sasquatch Sunset мигновено влиза в списъка с най-очаквани филми за годината. Ужасно ни допада атмосферата, ритъма и абсурдисткият комедиен подход – оценяваме го и като ебавка с всички криптозоолози, вярващи в съществуването на Голямата стъпка, а и Йети. Много ни хареса и реализацията на самите саскуочи и цялостният „реализъм“, включително и липсата на човешка реч.

Режисьори са братята Нейтън и Дейвид Зелнър, които са отговорни за прекрасния Kumiko, the Treasure Hunter и Damsel с Робърт Патинсън (да не се бърка със скорошната глупотевина с Мили Боби Браун), което ни дава солидни основания да се надяваме, че Sasquatch Sunset ще бъде нещо повече от малоумна комедия. Основания, допълнително подкрепени както от чудесния трейлър, така и от добрите отзиви от фестивалите, свидетелстващи за най-малкото любопитен и забавен филм.

За финал ви предлагаме официалния синопсис и един постер.

В мъгливите гори на Северна Америка семейство саскуочи – вероятно последното от своя загадъчен вид – се впуска в абсурдно, епично, забавно и в крайна сметка трогателно пътуване. Тези рошави и благородни гиганти се борят за оцеляване, докато се сблъскват с постоянно променящия се свят около тях. Sasquatch Sunset е най-великата история за Голямата стъпка, разказвана някога.

Режисьори на Sasquatch Sunset са Нейтън и Дейвид Зелнър (Kumiko, the Treasure Hunter, Damsel), по сценарий на Дейвид Зелнър (Kid-Thing). Изпълнителен продуцент е Ари Астър, а в ролите са Райли Кийоу, Джеси Айзенбърг, Кристоф Зейджак-Денек и Нейтън Зелнър.

Филмът ще се появи в избрани кина от 12 април, а широкото му разпространение стартира от 19 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *