Прекалено много са рекордите, които счупи „Your Name” през 2016 година – филмът е четвърти по приходи в Япония за всички времена; това е анимето с най-голям боксофис (измести „Spirited Away” от първото място), а освен това се нареди на девето място в световната класация по приходи за неанглоезични филми в цял свят. Романтичната фентъзи-драма има в актива си повече от 355 милиона долара, а разказът е за двама гимназисти (тя живее в японската провинция, а той е от Токио), които си разменят телата, в смисъл – духът на момичето се преселва в тялото на момчето и обратното.

Съвсем разбираемо е желанието на Netflix да се намес(т)ят в картинката, особено при супер-популярен и толкова обичан жанр. За целта стрийминг-платформата, която превзема все повече територии в цял свят, е обединила сили с компанията, продуцирала „Your Name” CoMix Wave Films, за да представят визуално вдъхновяващия филм „Flavors of Youth” на своите абонати. Интересен факт е, че историята е анимирана по впечатляващ фото-реалистичен начин. Японско-кийската копродукция е дело на компанията, разпространила „5 Centimeters Per Second” и „Children Who Chase Lost Voices” – два други филма на режисьора на „Your Name” Макото Шинкаи, но „Flavors of Youth” не носи неговия подпис, а на един от аниматорите, работил по няколко от предишните му филми – Йошитака Такеучи, който дебютира като режисьор.

Сюжетът се разпростира в три отделни глави, като действието е ситуирано в различни градове и ще разказва за младежи, които навлизат в живота, а също и за драматични обрати в историите на по-възрастни персонажи. „Flavors of Youth” пресъздава обикновените радости в живота чрез чувствени спомени и доказва, че сърцето, изпълнено с любов, не може да бъде победено от безпощадното време…

Надеждите за специален интерес към този жанр винаги са оправдани – най-малкото това показва успешното разпространение на рисуваните истории на кино, и то далеч не само в Азия. Netflix от своя страна определено поддържат сериозен каталог от най-различни заглавия и са склонни да вложат енергия и средства в нови аниме поредици. Нищо чудно в един момент да се окаже, че студио CoMix Wave Films са се сдобили със слава, подобна на тази на великите Ghibli – особено ако филмите им достигнат изключителното ниво на създаденото от Миязаки и компания…

След очакваната световна премиера на 6 юли 2018 година на Anime Expo в Лос Анджелис, „Flavors of Youth” ще бъде достъпен в стрийминг-платформата на Netflix от 4 август 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *