Докато някои творци упорито държат да се оттеглят от киното на (сравнително) млади години, възрастните им колеги изглеждат все по-неуморни от всякога. Спилбърг подготвя нов филм за извънземни, след има-няма месец Джордж Милър ще представи нов филм от вселената на Лудия Макс, Ридли Скот и Клинт Истуд ще ни сервират Гладиатор 2 и Juror #2, а сега научаваме и за бъдещите творчески планове на Мартин Скорсезе. Да живеят дядовците!

Разбираме подробности за цели два нови проекта, които Скорсезе подготвя от доста време и които се бавят по различни причини, но изглежда, че сега има движение и по двата.

Първият, който трябва да споменем е Sinatra, който вероятно ще отнеме повече време, заради сложната ситуация с правата. Става дума за дълго подготвяния филм за Франк Синатра, по който Скорсезе иска да работи с Леонардо ДиКаприо. Макар и да няма осезаема външната прилика между ДиКаприо и Синатра, ние знаем, че Лео може да изиграе всичко. Синатра освен това е толкова иконична за Холивуд личност, че заслужава един от най-добрите режисьори на света да направи филма за него. Новината сега е, че по всяка вероятност Скорсезе иска Дженифър Лорънс да изиграе втората съпруга на Синатра – Ава Гарднър.

ДиКаприо и Лорънс вече веднъж работиха заедно по Don’t Look Up, който не искаме да обсъждаме, но така или иначе не ни е трудно да си ги представим като екранна двойка, особено такава от златните години на Холивуд – и двамата имат безвременно излъчване и чар, които ще ги направят динамит на екрана. Проблемът с този филм е, че правата върху живота на Синатра се контролират от дъщеря му Тина, която обаче е дъщеря на първата съпруга – Нанси и се смята, че тя упорства да даде на Скорсезе правата над живота и творчеството на баща ѝ. Със сигурност ще следим проекта с интерес и ще стискаме палци да се намери компромис за правата, защото ни се струва, че Sinatra е филм, който ще си струва изключително много.

Както обаче музиката и киното, добре знаем, че другата страст на Скорсезе е вярата и размишленията върху нея. Затова и не се учудихме особено, когато преди известно време разбрахме, че Скорсезе планира да прави още един филм за Исус Христос. Вече е направил един, вярно е, но нима малко хора се завръщат към едни и същи истории? Освен това интересното е, че това ще бъде едноименна адаптация на Life of Jesus на Шусаку Ендо, авторът на Мълчание, който Скорсезе майсторски адаптира преди няколко години.

Явно е, че не само ние си спомняме с добро чувство за Мълчание, защото някои източници твърдят, че за Life of Jesus Скорсезе иска да наеме отново Андрю Гарфийлд, както и Майлс Телър, с когото преди не е работил. Телър го уважаваме най-вече заради брилянтния Камшичен удар, но като цяло не изпитваме особена привързаност към него. Андрю Гарфийлд обаче е брилянтен и е добре известен с афинитета си към религиозни персонажи и ни се струва някак си напълно логично да работи отново със Скорсезе именно по този проект.

Имайки предвид трудностите около Sinatra, вероятно Life of Jesus ще започне снимки пръв – по-късно тази година в Израел, Италия и Египет, но със сигурност ще следим новини и около двата филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *