След 26 епизода през 2016 и още два пъти по 13 епизода през 2017 и 2018 година, Гийермо дел Торо продължава с анимационните си авантюри за Netflix, като не забравяме, че междувременно направи „Формата на водата”, гушна венецианския „Златен Лъв” миналия септември и още няколко Оскара, а година по-късно като шеф на журито на най-стария филмов фестивал в света връчи същата награда на Алфонсо Куарон и неговия „Roma”.

Втората част от поредицата, замислена от Дел Торо като трилогия, се нарича „Tales of Arcadia: 3Below” и в нея продължават приключенията в познатия от „Trollhunters“ град Аркадия, където се приземяват… двама тийнейджъри, които са всъщност принц и принцеса от извънземна раса, заедно с техния бодигард.

Вероятно е доста разтоварващо и релаксиращо да се завърнеш към екипа аниматори, с които работиш, и да продължиш да разказваш приказки, след като си се разходил по неизвестен брой червени килими и си дал неопределено количество интервюта за медии от цял свят. Точно това прави любимият ни Гийермо дел Торо, който е успял да стигне и до Comic-Con-сборището в Ню Йорк, за да представи първия поглед към втората част от (очевидно сериозната си) сага „Tales of Arcadia”.

В „3Below” може да се очакват няколко „познати лица”, но главните герои са извънземните младежи с благороден произход, които „бягат от преврат, организиран от зъл диктатор на тяхната планета, и се оказват в Аркадия. По петите им са изпратени междугалактически наемни убийци и тримата бежанци трябва да се адаптират (включително и особено трудно в гимназията!) в странния свят, на който са попаднали, докато междувременно се опитват да си поправят кораба, за да се върнат на родната планета и да я освободят от тиранията”.

дел торо с част от изключителния актьорски екип – диего луна и глен клоуз
Дел Торо с част от изключителния актьорски екип – Диего Луна и Глен Клоуз.

Дел Торо е успял да сподели с феновете и изключителния актьорски екип, който участва с гласовете си в приключенската анимационна поредица – Диего Луна, Глен Клоуз, Татяна Маслани, Ник Оферман, Анди Гарсия, Ник Фрост, Алън Абътбоул, Крис Оби, Узо Адуба, Шерил Хайнс, Том Кени, Хейли Атуел, Дани Трехо, Ан Дауд, а освен тях ще се включат и познатите от „Trollhunters” Емил Хърш, Чарли Сакстън, Лекси Медрано, Стивън Юн, Коул Сандс, Келси Грамър и др. Ето какво беше споделил Гийермо дел Торо в самото начало на работата по тази поредица:

Много исках да напиша история за деца, но в страшен жанр. Приказка в съвременния свят за това колко е трудно да си дете. Обикновено в анимациите децата са идеализирани. Но проблемите с израстването, заедно с идеята, че до нас има свят, населен със същества от древни митове и легенди – тематично се вписва с останалата ми работа.

Има и още допълнения в контекста на „Tales of Arcadia” – очаква се третата глава от замислената трилогия да се нарича „Wizards” и в нея „ще се срещнат тролове, извънземни и магьосници, като всички те се крият в Аркадия. В тази последна част ще има една апокалиптична битка за контрола върху магичните сили – битка, която ще определи съдбата на всички фантастични, свръхестествени светове на трилогията”, създадена във въображението на неуморимия дел Торо.

За всички почитатели на тези рисувани приказки, „Tales of Arcadia: 3Below” ще се появи в Netflix на 21 декември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *