Преди почти четири години бяхме споменали, че Оливия Уайлд се кани да режисира филм с жена супергерой, който да е част от Sony вселената, свързана със Спайдър-мен. Тези планове изглежда са се разпаднали, но Уайлд явно продължава да се интересува от жанра, защото сега е подписала сделка за нов подобен проект.

Беше обявено, че тя ще режисира екранизация по комиксите Avengelyne – героиня, създадена от Роб Лайфелд и Кати Крисчън. Лайфелд ни е познат като един от създатели на неповторимия Дедпул, но Авенджелин не е свързана с него и участва в свои отделни истории. Героинята е паднал ангел, която е била изхвърлена от Рая и е лишена от повечето си способности, освен суперсилата си и магическата си кръв, която често е използвана като оръжие или за лечение. Тя се бори срещу демони, чудовища и всевъзможни сили на Мрака.

Оливия Уайлд след дълга актьорска кариера първо изгря като режисьор с чудесния Booksmart. След това имаше голямо вълнение около следващия й филм Don’t Worry Darling, който в крайна сметка ни разочарова, но не можем да отречем, че определено имаше много стил и използваше добре жанра си, за да изследва по-дълбоки теми. Подобен подход всъщност би могъл да произведе един интересен супергеройски филм, особено в днешната атмосфера на изключително посредствени и шаблонни комиксови адаптации.

Другата интересна част от сделката е, че Оливия Уайлд ще бъде подкрепена от компанията на Марго Роби LuckyChap, макар че няма индикации Роби да се е съгласила да участва във филма като актриса. LuckyChap, разбира се, са продуцентите на чудовищния хит Барби, което може да говори само добре за способностите им да направят успешен филм. Имаме повече притеснение от това, че Саймън Кинбърг също се включва в предстоящия проект като продуцент – той продуцира някои от най-добрите, но и някои от най-лошите X-Men филми, като последния, който и режисира – Dark Phoenix, беше може би най-лошият от всички.

Като цяло Avengelyne е в доста ранен етап на развитие и има много важни неща, които още не се знаят – кой ще напише сценария, кой ще поеме главната роля и до каква степен това ще е филм, който ще иска да се включи в съществуващите комиксови вселени. Особено тази на Sony не се въргаля в успех в момента, след последното им ужасяващо произведение Madame Web, така че не можем да кажем, че се вълнуваме особено. Оливия Уайлд обаче все пак вече ни е показала, че е интересен режисьор със силна собствена визия, така че може и да се получи нещо интересно, ако този проект се задвижи по-напред.

Ще видим дали въобще Avengelyne ще го добута до снимки, или и той ще се разпадне като предишния опит на Уайлд в жанра.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment