Идва ред на едно позакъсняло включване през Variety, в което става дума за нов проект на Chernin Entertainment (те са отговорни за новия франчайз „Планетата на маймуните“) и King Features, които си партнират в работата по нова игрална версия на Попай Моряка (Popeye The Sailor Man).

Легендарният рисуван герой Попайсе появява преди около стотина години в комикс-издания, а през 30-те години на ХХ век излизат и първите късометражни анимационни филми с негови приключения. Сигурни сме, че поколения деца са израснали с обещанието да пораснат големи и мнооого силни, ако си изядат „магичния спанак“, който гарантира на Попай супер-способности, свръхскорост и енергия, с която да побеждава всевъзможни врагове и препятствия.

Сценарист на Попай Моряка ще бъде Майкъл Калео, работил по Sexy Beast на Джонатан Глейзър и легендарната поредица на НВО Семейство Сопрано. Някои представители на поколения киномани от близкото минало вероятно си спомнят, че през 1980 година излиза на екран игрален филм с участието на младия Робин Уилямс и Шели Дювал, режисирани от легендарния Робърт Олтман (The Long Goodbye, M.A.S.H.) – филмът се оказва боксофис провал, но постепенно се превръща в култово заглавие, което се върти безспир, благодарение на видеотеките с легендарните VHS-касетки.

В последните десетилетия се говореше за нов анимационен проект с главен герой Попай – по него работеха Sony Pictures Animation и Генди Тартаковски (Primal, Samurai Jack), но няма яснота дали ще бъде придвижен в някаква посока – „заседнал“ е във фазата подготовка и тестови рисунки.

Никак не е сигурно дали съвременните млади зрители ще се зарадват на възраждането на един по-скоро остарял образ като Попай, но това не означава, че не може да се направи опит в посока осъвременяването му. Искаме още конкретика – кой ще бъде режисьор и кого ще ангажират за главната роля, и след като видим (някакъв) резултат, бихме могли да споделим мнение за проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *