Говорили ли сме скоро за Килиън Мърфи? Едва ли. Не можем да си спомним да е имало повод. Ирландецът от години ни е любимец, гледаме го във всякакви проекти, но всички знаем, че преди иконичния сериал Peaky Blinders, който изглежда, че само набира още и още почитатели, той играеше най-вече запомнящи се, но сравнително малки поддържащи роли. Сега обаче без всякакво съмнение Мърфи е „leading man” във всеки смисъл на думата, но много бихме се изненадали, ако промени стила си и очакваме да продължи да се занимава най-вече с интересни независими проекти измежду участия във филми на Кристофър Нолан.

Следващия проект на Мърфи се нарича Blood Runs Coal и разказва любопитно звучаща истинска история за убийство и политика, която блазни всеки, който се интересува поне от една от двете теми. Сценарият ще бъде адаптация на книгата Blood Runs Coal: The Yablonski Murders & The Battle For The United Mine Workers of America на Марк Брадли, описваща действителни събития, развили се през 1969 г. Тогава лидерът на синдикат Джоузеф Яблонски е убит заедно със съпругата и дъщеря си, след като месеци по-рано е обявил кандидатурата си за президент на синдиката на миньорите, с която е искал да разкара корумпирания дотогавашен президент Тони Бойл.

Мърфи ще изиграе Чип Яблонски, синът на убития мъж, който търси справедливост след покушението над семейството му и е в средата на историята, която включва преследване на ФБР и първото успешно изземане на синдикат от алчни лидери в историята на Щатите.

Историята ни се струва изключително специфична и интересна за всеки, който се интересува от политика и властови игрички. Представяме си Килиън Мърфи идеално да се впише в подобен разказ, в който някой се бори за правата на работниците, докато самото му семейство страда и се разпада – практически си е Peaky Blinders в Америка с миньори, вместо гангстери. Мърфи има неоспоримата способност да ни омагьосва и да ни кара да искаме да го гледаме просто как говори, особено пък в дълги, изтормозени монолози, така че звучи като проект точно като за феновете.

Нямаме търпение да разберем кой ще режисира Blood Runs Coal, защото за момента все още никой не се е нагърбил със задачата. Сценарият ще бъде дело на Джез и Джон-Хенри Бътъруърт, които до момента са писали заедно филми като Пълно ускорение, Get on Up, На ръба на утрешния ден и др.

Със сигурност ще следим за още новини покрай филма и ще ги споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. …. в околностите на Охрид само. Дори и за негледалите Peaky Blinders е достатъчно разпознаваемо лице за масовата публика, която е гледала поне 2 филма на Нолан. Кажи сега чичко Опенхаймер ,къде те докосна с оскара си ,че си толкова възмутен.

  1. Оскарите отдавна нямат тежест, чедо! Живеем във век на безнравственост и безморалност. Нека бъдем смирени и не се поддаваме на изкушенията, които ни заобикалят! Амин!