Стивън Хокинг

Един от най-уважаваните и изключителни хора в този край на нашата Галактика и в нашето време е професор Стивън Хокинг. И както продължава своята работа по различни публикациии, включително книги на популярен език и достъпни за деца, които разясняват интригуващи научни факти, свързани с физика, математика, относителност, квантова механика и черни дупки, така наскоро той е споделил в интервю пред Wired magazine, че не би имал нищо против да изиграе… злодей в бъдещ Бонд-филм!

Хокинг се пошегувал, че с уникалния си външен вид поради тежката фаза на амиотрофична латерална склероза, би бил страхотен в ролята на „лошия”.

„Мисля, че количката, с която се придвижвам, и компютърно генерираният ми глас могат да се впишат прекрасно в сценарий за Джеймс Бонд”.

В щатите вече излезе на екран нов филм, посветен на живота на Хокинг, с участието на Еди Редмейн в главната роля. Биографичният „The Theory of Everything” е посветен на живота на прочутия физик през 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век. Авторът на „Кратка история на времето”, който е вече почти напълно парализиран, твърди, че именно посредством компютърния глас той е имал възможност да продължи връзката си с хората след сериозното напредване на болестта.

„Имах възможност да говоря чрез синтезатор, въпреки че така се сдобих с американски акцент. Реших да не се отказвам от този глас, защото той се превърна в моя „запазена марка”. Преди говорех много завалено и само най-близките ми хора можеха да ме разберат. А с компютърния глас дори мога да изнасям лекции! За мен е изключитено удоволствие да говоря за наука. Много е важно аудиторията да е наясно с основните научни закони – това ще предпази хората от грешки и от риска да оставят решенията на важни житейски проблеми в ръцете на случайни и непросветени личности…”

От сърце си пожелаваме някой, който е „отговорен” за бъдещите Бонд-авантюри, да приеме „предизвикателството” на Хокинг и да напишат злодейска роля за него! Ако наистина има такова желание – би било прекрасно да се изпълни… А ние ще сме първи на опашката за билети!

Междувременно, само след два дни ще бъде съобщено официалното заглавие и пълният актьорски състава на „Бонд 24” на Сам Мендес, така че се ослушвайте.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments