Струва ни се, че на абсолютно всички беше ясно, особено след отличните боксофис резултат на втората част на Дюн, че Дени Вилньов няма как да се откаже от мечтата си да пренесе пълноценно на екран света на Франк Хърбърт и тази му амбиция продължава да захранва с творческа енергия ежедневието му. Наскоро Entertainment Weekly официално потвърдиха, че Legendary и Вилньов ще работят по Дюн 3, а тази идея е коментирана от режисьора още през 2021 година:

Винаги съм си представял три филма. Дюн е огромна история. За да се отдаде дължимото внимание на този епос, са нужни най-малко три филма – това е идеалната мечта. Би било чудесно да се проследи пълната трансформация на Пол Атреидски.

Дали Дени Вилньов ще бъде погълнат от сюжета на Месията на Дюн или ще включи и фрагменти от Децата на Дюн (следващите книги на Франк Хърбърт от епохалната му поредица, издадени през 1969 и 1976 година) – това предстои да стане ясно в хода на работата по Дюн 3, като логиката диктува да бъде обърнато специално внимание на някои акценти, тъй като съдбата на Пол се развива и в хронологическия период на третата книга.

Ние не бихме искали да спекулираме с предположения какво ще бъде ползвано от безбрежния материал на книгите и какво ще остане извън екранизацията. Освен това не е ясно и кога ще започне сериозната работа по третата част, тъй като Вилньов вероятно ще склони първо да направи друг проект за Legendary, който наскоро, зае място във вероятните  „бъдещите творчески планове“ на режисьора.

Според Deadline е възможно Дени Вилньов да се ангажирас адаптирането на бестселъра Nuclear War: A Scenario на на разследващата американска журналистка и финалист за наградата „Пулицър“ Ани Джейкъбсън. Книгата пресъздава възможен сценарий за това какво би станало със Земята в случай на война с ядрени оръжия, като в основата на това своеобразно изследване са десетки интервюта с военни и цивилни експерти. Nuclear War: A Scenario излезе преди месец – на 26 март, и вече има много хвалебствени ревюта, а самият факт, че се е превърнала светкавично в бестселър, потвърждава (за жалост!) актуалността на темата.

От Legendary биха искали Вилньов да се заеме с адаптирането и режисирането на книгата, както и да се ангажира с продуцирането на този потенциален блокбастър (всички знаем какъв „бум“ се оказа Опенхаймер!), заедно с дългогодишния си партньор в тази дейност Тоня Лапойнти. За момента няма категорично потвърждение от страна на режисьора, който все пак е намекнал, че „обмисля предложения за няколко проекта“, в това число и Среща с Рама.

Ще очакваме ъпдейт в този горещ информационен поток в близките месеци.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. И трите филма, които иска да направи са топ. Който и да започне първи няма да сгреши

  2. Който и да поеме няма да го гледам. Не на капитализма!

  3. Някой, който разбира може ли да сподели – why was this movie so loud ? I thought the loudness was ludicrous – but there has to be a reason for it.

    It is easy for me to say, but still… Industry news over time lose their relevance … Big time. They are like noise on the street – you can’t make out what it what as they are filling up the airwaves with nothing.

    With movies it is different –