За новите проекти за пълнометражни филми в света на Star Wars се заговори точно преди година – на празненствата, на които се появи новият трейлър на последния Индиана Джоунс. Тогава Джеймс Манголд беше спряган като един от тримата отговорници за опита за възраждане на интереса към „далечната галактика“. Междувременно се появи и „работно“ заглавие точно за неговия филм, което (вероятно) би трябвало да обнадежди де що има останали фенове на сагата – Dawn of The Jedi.

След като Disney обявиха, че The Mandalorian & Grogu ще се появи на екран на 22 май 2026 година, задачата на Манголд е да проследи зараждането на Силата и се очаква сюжетът да бъде позициониран около 25 000 години преди който и да е от познатите времеви потоци на сагата. Бо Уилимън, един от сценаристите на Тони Гилрой за поредицата Andor, ще се включи като съавтор на този филм – той е създател на политическата драма на Netflix House Of Cards, сценарист е на The Ides Of March (с Джордж Клуни и Райън Гослинг) и пише едни от най-важните епизоди с премеждията на Касиан Андор, включително бягството от затвора – „One Way Out“, който му печели и номинация за наградата „Еми“ като сценарист.

За да се оформи нещо като премиерна дата, към която да се „прицели“ Манголд с Dawn of The Jedi, режисьорът трябва да приключи първо с филма си, посветен на Боб Дилън – A Complete Unknown, с участието на Тимъти Шаламе. Това означава, че превдивимото близко бъдеще за джедайския филм на Манголд би било нейде през 2027, а преди него може би в края на 2026 година ще се появи New Jedi Order (също работно заглавие) на Шармийн Обейд-Чиной, с участието на Дейзи Ридли.

Както знаем – плановете се правят, за да може да се променят и въпреки тоталната липса на трепетно очакване на каквито и да било приключения в света на Star Wars, любопитството си остава, както и ангажимента чинно да отразяваме новините около тях.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *