Войната на семейство Роуз от 1989г. е от онези филми, които едно време гледахме по телевизията сякаш постоянно. Имайки предвид, че е добре приет и доста успешен филм, по никакъв начин не е изненада, че някой решава, че е време да му се направи римейк. И докато можем да се оплакваме безкрайно за поредния римейк, в случая по-скоро ще изберем да се насладим на възможността да видим двама страхотни актьори да поемат онези сочни роли.

Този път наречен просто The Roses, новият филм ще бъде режисиран от Джей Роуч, познат с филми като Bombshell, Trumbo и Запознай се с нашите, т.е. можем да му имаме доверие едновременно за двата най-важни аспекта от този филм – представянето на два сложни характера и комедията. Сценарият пък ще бъде адаптиран от Тони Макнамара, автор на Фаворитката, Клети създания, Круела и страхотния сериал Велика, който смятаме, че най-добре показва чувството му за хумор и само можем да стискаме палци то да се пренесе и в тази нова адаптация.

В случай, че все пак някой не е запознат, ето го официалният синопсис на новия филм:

Животът изглежда лесен за перфектно изглеждащата двойка Тео и Айви – двамата имат успешни кариери, страхотни деца и завиден сексуален живот. Но под повърхността на идеалното семейство се крие взривоопасна комбинация от надпревари и обиди, които се възпламеняват, когато кариерните мечти на Тео се срутват.

А актьорският състав? Двама наши безспорни любимци – неповторимият Бенедикт Къмбърбач и страхотната носителка на „Оскар“ Оливия Колман поемат ролите на Тео и Айви. Първо, директно си ги представяме като изискана и богата английска двойка, които зад маниерите си едва прикриват невероятната си ненавист един към друг. Второ, Оливия Колман напоследък може да се занимава с все по-драматични роли, но всъщност тя започва от английската комедийна сцена и може да допринесе много с опита си в този жанр. Къмбърбач малко по-трудно си го представяме в комедийна роля, но ни стоя чудесно в лековатия късометражен филм на Уес Андерсън The Wonderful Story of Henry Sugar.

Смятаме, че комбинацията между тези четирима творци може да роди само добри резултати и въпреки че, да, вероятно щяхме повече да се радваме, ако работеха по тотално оригинална история, все пак сме напълно доволни, че ще си партнират и в The Roses. Освен това си представяме, че Тони Макнамара няма да направи просто праволинейна адаптация нито на оригиналния филм, нито на романа на Уорън Адлър, а ще вкара собствения си стил в сценария, така че вярваме, че можем да очакваме и изненади.

Снимките на The Roses ще започнат това лято, а филмът ще излезе през 2025, но за момента няма фиксирана премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *