Продуцентският екип на новата епична поредица на Peacock Those About To Die е съставен от много имена, но начело стои режисьорът-продуцент Роланд Емерих. След като се сгромоляса абсолютно заслужено с нелепицата Moonfall, а и не сме чули скоро ъпдейти за франчайза Space Nation, очевидно Емерих е решил да изостави космоса и да се насочи към… миналото.

Специфична, но безспорно с огромен потенциал за разгръщане на екшън-мегаломания е темата, която ще бъде предложена на зрителите – древен Рим, и по-специално времето на император Веспасиан, а в неговата роля ще видим обичания от много поколения майстор на всякакви превъплъщения Антъни Хопкинс.

До момента три епизода са режисирани от Емерих, очаква се да работи по още два; Марко Крезпейнтнер (Bodies) ще бъде отговорен за останалите части на сериала, който е съставен от 10 епизода. Партньори на Хопкинс в актьорския екип са Айвън Реон, Сара Мартинс, Том Хюз, Джоджо Макари, Мо Хашим, Йоханес Хакур Йоханесон, Рупърт Пенри-Джоунс, Габриела Песиън, Димитри Леонидас, Емилио Сакрая (когото гледахме преди година в Рейнско злато на Фатих Акин), Дейвид Вурауа, Пепе Баросо, Гончиало Алмейда, Енеко Сагардой и Романа Маджиора.

Ето какво гласи официалният синопсис на поредицата:

Those About To Die е епична драма, чието действие се развива в древния Рим – в свят, в който гладиаторските боеве са ежедневие, а властите изпълняват безусловно неизбежното задължение за забавление на масите с кръв и зрелища. Поредицата представя ансамбъл от персонажи, дошли от различните краища на Римската империя, които се сблъскват на арената, където спортът е съчетан с политически козни и битка между династиите, които се стремят към властта.

Освен Емерих и колегата му урежисьор, в продуцентския екип на поредицата са още Харалд Клосър, Джани Нинари, Стюарт Форд, Лурдес Диаз, Мигел А. Палос-джуниър, Робърт Родат, Херберт Г. Клойбър, Мартин Москович, Оливър Бербен, Джонас Бауер, Чарлз Холанд и Намит Малотра. Ще очакваме и трейлър, за да споделим по-детайлни впечатления.

Премиерата на Those About To Die по Peacock е на 18 юли 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Това явно ще е поредната клиширана продукция, при това с бюджет от 140 млн. долара, а колкото до Емерих, който създава само бедствия като 10 000 години Пр. Н.Е. (2008), Годзила (1998), Денят на независимостта: Нова заплаха (2016 ), Midway (2019) и Moonfall (2022), не мисля, че ще предложи нещо читаво освен специалните ефекти. Винаги е поставял спектакъла пред дълбочината на героите, има клиширани диалози, както и научни и исторически несъответствия.

  2. Явно американското приключение на Емерих ще ни поднесе поредната вкисната бозица…Роланд, Роланд, защо не се кротна след „Универсален войник“ и „Патриотът“?