Понякога се налага да чакаме месеци, дори година докато видим рекламни материали за филм, които е дебютирал на някой от престижните фестивали, но показът му пред широка публика се случва доста по-късно. Един такъв филм беше Daddio, който освен това се подготвяше доста дълго време, след като сценарият му беше включен в известния „Черен списък“ за 2017 г. Сега вече получаваме първи тийзър и се убеждаваме, че това ще е точно наш тип кино.

Daddio разказва доста проста като концепция история – млада жена се прибира в Ню Йорк, каца на летището и хваща такси към дома. Това е целият сюжет. Колко обаче от нас не са имали интересни преживявания в таксита, особено когато зад волана е интересен персонаж. Виждаме веднага почвата за изследване на характери, особено щом сценарият е високо оценен от индустрията. Няма как да не се сетим за любимия ни Locke, който показа, че пътуването в кола е идеална сцена за това да опознаем напълно някого, а тук ще бъде още по-лесно. Добавяме към това и много интересен кастинг и нещата изглеждат все по-добре – младата жена е изиграна от Дакота Джонсън, а таксиджията ѝ е Шон Пен.

Вижте тийзъра сега:

Моментално виждаме защо Daddio си аслужи доста високи оценки след дебюта си на фестивала Телюрайд/ Разбира се, първото е актьорската игра, за която нямаме съмнение – Шон Пен е Шон Пен, познаваме го, знаем му възможностите. Дакота Джонсън успява да ни впечатли, когато прави интересни избори – има и големи издънки, разбира се, но тя е актриса със страхотно присъствие, на която нещата й се получават в правилните проекти. Освен това много пъти сме мислели, че именно разговорите с непознати понякога могат да изкарат най-личните и съкровени тайни. Начинът, по който филмът е заснет само между двамата герои, които основно си разменят погледи в огледалото за задно виждане, ни привлича много като постановка. Имаме високи очаквания към този филм и стискаме палци те да бъдат оправдани.

Ето го и кратичкия синопсис, който с лаконичността си описва още по-добре филма:

Ню Йорк. Летище JFK. Млада жена скача на задната седалка на такси, шофьорът подкарва колата и двамата се отправят в нощта към Манхатан, завръзвайки неочакван разговор, който се превръща в едно епично, забележително пътуване.

Daddio е написан и режисиран от Кристи Хол, а в главните роли са Дакота Джонсън и Шон Пен.

Официална премиерна дата все още не е обявена, но се очаква през лятото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *