В последните години (пък и по принцип) положението е следното – филм с Никълъс Кейдж ще се гледа, всъщност множество такива, всяка година, постоянно. Но дали фокусът на тази новина – Arcadian наистина ще си заслужава или просто ще го гледаме, заради Кейдж, това е въпрос, който общо взето е 50/50. Кейдж ни е предлагал брилянтни роли в добри филми, брилянтни роли в лоши филми и странни роли в странни филми, но едно нещо никога не може да му се отрече – той винаги се раздава.

Arcadian разказва постапокалиптична история за баща, който трябва да предпази двамата си синове от мистериозна заплаха, която напада само през нощта. Двете момчета живеят с баща си в къща, пригодена към новата реалност на Земята, но освен да оцеляват, те трябва и да се научат да живеят, да пораснат и да се превърнат в отговорни мъже. Режисьорът на филма Бенджамин Брюър разказва, че именно разказът за порастване, поставен в постапокалиптична среда, го е привлякъл към проекта.

Синовете на Кейдж са изиграни от Джейдън Мартел, когото познаваме от То и Вади ножовете и Максуел Дженкинс, участвал в сериали като Lost in Space, Reacher и Sense8.

Вижте трейлъра сега:

Като структура ни изглежда доста познато, наподобяващо много подобни постапокалиптични филми, като подозираме, че специално препратките към Нито звук са нарочно изкарани на преден план. Интересно ще ни бъде каква част от Arcadian ще бъде чист хорър с неизвестните създания и каква част ще бъде по-скоро типа хитро оцеляване чрез адаптиране към опасността, каквото е загатнато в трейлъра. Бихме предположили, че бекграундът на чудовищата, свързан със замърсяването, който е споменат в трейлъра, е просто там като някакво лесно обяснение, но пък бихме били приятно изненадани, ако се окаже, че този филм има повече какво да каже от повърхностно изглеждащата си обвивка на стандартен хорър.

Ето го и синопсиса:

В близко бъдеще нормалният живот на Земята е унищожен. Пол и двамата му синове, Томас и Джоузеф, живеят полуживот – спокойствие през деня и ужас през нощта. Един ден Томас не се връща навреме от срещата си със съседското момиче Шарлът. Пол избира да напусне сигурността на укрепената им ферма и рискува живота си, за да намери Томас. Точно в момента, в който го намира, започва кошмарна битка, а обратно в къщата Джоузеф е уплашен и сам трябва да се предпази от нощната атака.

Arcadian е режисиран от Бенджамин Брюър (The Trust) по сценарий на Майкъл Нилън (Braven). В главните роли са Никълъс Кейдж, Джейдън Мартел, Максуел Дженкинс и Дейди Соверол.

Филмът ще бъде излъчен на фестивала SXSW, а официалната му премиера ще бъде на 12 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *