Въпреки не особено положителните ни сантименти (да не използваме по-силни думи) по отношение на Кристен Стюарт и принцеса Даяна, следим отблизо проекта, който ги обединява в едно – биографичната психологическа драма „Spencer“ на чилийския режисьор Пабло Лараин и сценариста Стивън Найт, които са и основната причина да имаме интерес към филма.

Припомняме, че действието на „Spencer“ се развива по времето на един уикенд в самия край на 1991 г. Бракът на принца и принцесата на Уелс отдавна е охладнял, но въпреки слуховете за афери и развод, в имението Сандрингам е наложено временно примирие по случай коледните празненства. Има ядене и пиене, стрелба и лов. Даяна е наясно с играта. Тази година нещата ще са много различни…

След изненадващо приятния тийзър от края на август, сега получаваме пълен трейлър на филма, който дава малко по-добър поглед към събиращото сериозни овации изпълнение на Кристен Стюарт като Даяна. Наравно с това виждаме и част от другите действащи лица в историята.

Нямахме нужда да гледаме този трейлър, който, поне за нас, не предлага нищо повече от предишния. Даже леко ни развали доброто впечатление. Вече споменахме, че Кристен Стюарт е в центъра на хвалбите от успешния фестивален показ на „Spencer“ във Венеция, Телюрайд и Торонто, но ние видяхме предимно традиционното ѝ „позеване“ и тук-там няколко фалшиви нотки. Ще се опитаме да се доверим на критиците и ще допуснем, че в самия филм нещата ще изглеждат по различен начин. Иначе обичаме такъв тип психологически истории и съжаляваме, че историята не е за някоя измислена героиня, а за Даяна.

Режисьор на „Spencer“ е Пабло Лараин („No”, „Post Mortem”, „The Club”, „Neruda”, „Jackie”, „Ema”), по сценарий на Стивън Найт („Dirty Pretty Things“, „Източни обещания“, „Locke”, „Peaky Blinders“). В ролите освен Кристен Стюарт, ще видим Тимъти Спол, Сали Хоукинс и Шон Харис като принц Чарлз.

Премиерата е насрочена за 5 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *