Има няколко легендарни холивудски актьори, които продължават да работят, явно защото просто обичат работата си. С възрастта, разбира се, ролите им се променят, но за някои от тях това значи само, че се приближават до възрастта на известни (също легендарни) личности и сега ще видим една такава среща между актьор и личност – Майкъл Дъглас ще изиграе Бенджамин Франклин.

Предстоящият минисериал на Apple TV+ се нарича просто Franklin и разказва за периода, когато 70-годишният Бенджамин Франклин, тогава известен с експериментите си с електричество, отива във Франция с надеждата да подкопае английското владение над Америка и да въоръжи подготвящата се революция за независимост.

Предвожданият от Майкъл Дъглас сериал ще се занимава най-вече с личността на Франклин, който предприема мисията си на напреднала възраст и без никаква подготовка в дипломацията. Едновременно с това обаче Franklin се развива във Франция през XVIII век, така че ще бъде още един поглед към царедворските интриги, хаоса и блясъка на онази епоха, които сме виждали и в други екранни произведения, но тук ще са представени през погледа на човек, който търси свобода от монархията.

Редом до Дъглас ще видим Ноа Джуп, младият талант, когото нямаме търпение да гледаме повече след страхотните му изпълнения в Нито звук и Honey Boy. Джуп ще изиграе внука на Франклин – Темпъл.

Вижте трейлъра сега:

Политическите интриги винаги са били богата почва за киноадаптации, а историята на основаването на САЩ като демокрация е безпрецедентна и много интересна за хората. Сценарият на Franklin е базиран на книгата на Стейси Шиф A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America и докато е напълно нормално да са си позволили някои измислици в името на художествената интерпретация, това е вероятно най-известната и добре приета биография на Франклин, така че можем да имаме доверие и за сравнителната достоверност.

Franklin е адаптиран за телевизия от Кърк Елис (John Adams, Sons of Liberty) и Хауърд Кордър (Boardwalk Empire, Perry Mason). Всички епизоди са режисирани от Тимъти Ван Патън (The Sopranos, Game of Thrones). В главните роли са Майкъл Дъглас, Ноа Джуп, Еди Марсан, Джон Холингуърт, Марк Дюре, Лудивин Сание, Тиболт де Мантелембер и др.

Първият от осемте епизода ще бъде достъпен в платформата Apple TV+ на 12 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *