Rupture” е фантастичен хорър-трилър, чието действие се развива в една ограничена локация, което е напълно достатъчно, за да спечели вниманието ни, но в случая филмът има още няколко плюса, които допълнително засилват любопитството ни и желанието ни да го отразим на сайта. Два от тези плюса са режисьорът Стивън Шайнбърг („Secretary” и „Fur“) и сценаристът на любимия ни „Hard CandyБрайън Нелсън. Към тях някои хора биха добавили и името на Нуми Рапас, която влиза в главната роля, но при нас тя няма подобен ефект.

Rupture” разказва за самотната майка Рене Морган, която един ден, след като оставя сина си на училище, е отвлечена и затворена в странна сграда, където мистериозен мъж я разпитва за медицинската ѝ история и за най-големите ѝ страхове. Скоро пристигат и други хора, които започват да я наблюдават, и Рене започва да осъзнава странната и опасна ситуация, в която се намира. Защо точно нея и какво искат тези хора? Отговорът на тези два въпроса е далеч по-странен и отдалечен от всякакви сценарии, които тя би могла да си представи.

Вижте първия трейлър.

Не изглежда като нещо много качествено (за това подсказват и смесените отзиви от Fantastic Fest), но все пак имаме намерение да гледаме филма, поради изредените по-горе причини. Ако пък се окаже нетърпим… както сме споменавали и друг път, нито ще е първата тъпня, която сме гледали, нито последната.

плакат

Режисьор на „Rupture” Стивън Шайнбърг, който е и сценарист наравно с Брайън Нелсън. Освен Нуми Рапас, в ролите са Питър Стормаре, Майкъл Чиклис, Кери Бише, Ари Милън, Лесли Манвил и други.

Британската премиера на филма е 4 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. При мен е точно обратното.Бих го гледал ,защото участва Рапас останалите са ми непознати 🙂

    1. Има: може да играе в римейка на „Изроди“ без грим.

    2. Не е нужно всички жени да са направени с еднакъв пластмасов калъп. Различни хора, различни виждания.
      Нумито има страхотен чар. А и бицарите на първия скрийншот не са за пренебрегване.

    3. Подкрепям. Изгорете Узи на кладата :P!
      А нямаше ли някой тук който я харесваше много?

    4. Мъжкарана е, но е чаровна. Също като Сигорни Уийвър.