Мина доста време, откакто разбрахме, че Крис Пайн ще бъде поредният актьор, който ще се изпробва всичко, което е научил в кариерата си досега, за да се пренесе в режисьорския стол. Филмът на Пайн се нарича Poolman, дебютира през миналата есен на фестивала в Торонто и беше приет от критиците крайно неласкаво. Сега обаче филмът все пак ще получи по-широко разпространение и получаваме първи трейлър, който ни показва доста повече от тона, който признаваме, че ни изненадва.

Първо ще припомним, че Poolman се занимава с историята на чистач на басейни, който се обгражда със странната групичка от терапевтката си, нейния приятел, който е провален режисьор и гаджето си. Те прекарват свободното си време в ходене на срещи на местния общински съвет, където се опитват да вдъхновят положителни промени за Лос Анджелис. Един ден мистериозна жена се обръща към чистача на басейни и му предлага той да се включи в нейния опит да разкрие голяма корупционна схема, свързана с водата на града.

Чистачът на басейни освен това иска да прави филми, може би? Или това е някакъв мета елемент само за трейлъра? Не сме напълно наясно с тази част, вижте трейлъра и вие и се опитайте да разберете:

Видно е, че тонът на Poolman е изключително специфичен, несериозен и даже леко откачен. Той едновременно се опитва да бъде комедия, любовно писмо към класическите ноари, развиващи се в Ел Ей, но и разказ за ексцентрични герои, които правят най-доброто от себе си за някаква леко странна кауза. Всеки един от тези три различни филма има как да се получи сам по себе си, но със сигурност комбинацията между трите е интересно предизвикателство, което Крис Пайн си е поставил за режисьорския си дебют. Ясно е, че това не е филм за всеки, но ни се струва, че специфичният тон може да стане любопитен на част от публиката и всъщност бихме му дали шанс, най-вече защото изглежда като такъв искрен израз на любов, вместо типичния Холивуд цинизъм.

Poolman е режисиран от Крис Пайн, като сценарият също е написан от него и Иан Готлър. В главните роли са Крис Пайн, Анет Бенинг, Дани ДеВито, Дженифър Джейсън Лий, ДеУанда Уайз, Рей Уайз, Джулиет Милс и Кланси Браун.

Широката премиера е насрочена за 10 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *