От целия набор „Холивуд Крисове“, Крис Пайн може би е най-недолюбваният или поне рядко виждаме много хора да го посочват като „любимия им Крис“. Само че в последните години той не само поема главни роли в многомилионни франчайзи (и го прави добре), а ни показва значителни актьорски способности. Предстои да го видим и в ново амплоа – това на режисьор и сценарист.

Режисьорският дебют на Пайн се нарича Poolman и е написан от него и Иан Готлър. Историята проследява вдетинен чистач на басейни, който прекарва времето си да мечтае да бъде философ и да се вмъква в срещи на общинския съвет, заедно със съседите си Джак и Даян. В един момент обаче той открива заговор за кражба на водата на Лос Анджелис по подобие на Chinatown и се впуска в разрешаването на загадката.

Poolman е описван като комедийна мистерия и се хвали със страхотен поддържащ актьорски състав, който ще подпомага Пайн в главната роля. Споменатите съседи Джак и Даян ще бъдат изиграни съответно от Дани ДеВито и Анет Бенинг, което моментално ни казва, че чарът и хуморът са директно гарантирани. Също така във филма участват страхотната Дженифър Джейсън Лий, Джон Ортиз и ДеУанда Уайс в засега необявени роли.

Стискаме палци на Крис Пайн, не просто защото като цяло го харесваме, но защото сме виждали много случаи, в които актьори се превръщат в добри режисьори. Струва ни се, че Пайн от години се интересува от повече от това да бъде просто главният мъжки персонаж в стандартни истории и ще ни бъде интересно да видим какво е подготвил като сценарист-режисьор. Наемането на такива ветерани, за да му помагат, показва много добри инстинкти.

Освен това ни се струва, че историята ще бъде забавна – леко ноар, в нея ще се включат фатална жена, изтощени Холивуд типове и мистериозни благодетели. Стига да е уцелен правилният тон, който да балансира добре елементите на мистерия и комедия, смятаме, че може да се получи нещо наистина забавно и интересно. Със сигурност ще се оглеждаме поне за трейлър.

Poolman е режисиран от Крис Пайн, като сценарият също е написан от него и Иан Готлър.

Официалният дебют на филма ще бъде на фестивала в Торонто, който ще се проведе между 7 и 17 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *