Няма никакво съмнение, че Игра на тронове е абсолютен феномен в телевизията в последните 10-15 години и дори и след повсеместното разочарование от финала на оригиналния сериал, ентусиазъм за вселената не само, че все още факт, но и феновете копнеят тя да се завърне към предишните си висоти. В тази посока много помогна отличният първи сезон на Домът на дракона (House of the Dragon), който продължава това лято и само можем да стискаме палци вторият сезон да е толкова добре направен, колкото беше предишния. Изглежда ни, че HBO и създателите на сериала наистина се грижат много за цялостната „марка“ Игра на тронове, не се поколебаха да прекъснат други проекти, които прецениха, че не работят толкова добре, а в същото време вкарват много пари в рекламата на проектите от вселената, които работят.

Насочваме веднага погледите си към добре направената и не често срещана стратегия на два различни, воюващи трейлъра за новия сезон, които се фокусират върху двете фракции от Таргариени, които се борят за трона. Ако някой случайно е забравил, набързо припомняме, че Домът на дракона е базиран на книгата на Джордж Р. Р. МартинОгън и кръв, която разказва цялата история на дом Таргариен и как те в продължение на столетия са държали Железния трон. В сериала се фокусираме само върху част от историята, като първият сезон приключи с обявяването на отявлена война между възседналия трона Егон, син на покойния цар Висерис и Ренира, първородната щерка на Висерис, вече женена за чичо си Деймън.

Предлагаме да видите и двата трейлъра сега:

Разбира се, веднага се вижда огромния бюджет, който е впрегнат, за да бъде доведен епоса на вселената на Мартин отново до екрана. Най-вече се радваме обаче от това, че изглежда, че всички елементи, които направиха първия сезон на Домът на дракона толкова добър, отново са налице – да, има епични драконови битки, но главната интрига идва от напрежението между героите, от политическите амбиции и стратегиите им, от разнообразните подходи, които домовете имат към това да се докопат до власт и да я задържат, като едновременно смятат себе си винаги за праведни и оправдани в действията си. Светът на Мартин е осеян с комплексни герои, които HBO са кастнали по най-добрия възможен начин и нямаме търпение отново да ги гледаме как се борят за най-неудобния стол в цялата вселена.

To war then!

Домът на дракона (House of the Dragon) е създаден от Джордж Р. Р. Мартин и шоурънъра Рой Кондал. В главните роли са Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкел, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно Рис Ифанс, Хари Колет, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Фия Сабан, Джеферсън Хол, Матю Нийдъм и др.

Премиерата на втори сезон ще бъде на 17 юни, когато платформата и в България вече ще се казва просто Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *