Звукът от форсиращи двигатели, туптенето на военни барабани и пръскането на пясък може да значи само едно – завръщаме се към вселената на Лудия Макс на Джордж Милър. Както вече всички трябва да знаят, остават два месеца до премиерата на филма, който се надява да заслужи мястото си в канона на тези истории и да бъде заслужило продължение на Пътят на яростта, като отдаде нужното и затвърди величието на героинята на Чарлийз Терън Фюриоза.

Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“ (Furiosa: A Mad Max Saga) всъщност е предисторията на филма от 2015 г. и разказва откъде идва Фюриоза – отвлечена от Зеленото място на многото майки, тя попада в ръцете на мотористка банда, предвождана от военачалника Дементус. Проправяйки си път през Пустошта, те попадат в Цитаделата, предвождана от Имортан Джо. Докато двамата тирани се борят за доминация, Фюриоза трябва да преживее много изпитания, докато подготвя пътя си обратно към дома.

Първият трейлър се фокусираше далеч повече върху това да ни върне визуално като усещане във вселената, а новият прекарва може би прекалено много време в това да ни представи Фюриоза, за какво тя ще се бори, откъде идва и накъде отива. Вижте го сега:

Няма как да не се притесним от прекалено многото кадри, които се виждат в този трейлър – някои от тях спокойно може да са от финала на филма, както не веднъж се е случвало. Докато цялото нещо изглежда също толкова впечатляващо визуално и най-вече цветовата корекция е точно толкова безмилостна и перфекционистка, колкото и в Пътят на яростта, ни се струва, че този трейлър наистина показва абсолютно всяка една стъпка от пътя на героинята. И въпреки че не може да се говори особено много за спойлъри в предистория (разбира се, че тя няма как да свърши по различен начин, освен с Фюриоза, работеща за Имортан Джо и вече с протеза), все пак емоционалният път на героинята в Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“ представлява интерес и не ни се искаше да го виждаме изцяло начертан в трейлъра.

Въпреки това желанието ни да се върнем в тази така завършена и добре позната вселена си остава. Нямаме търпение да видим как младата надежда Аня Тейлър-Джой ще се вмъкне във впечатляващите обувки на Чарлийз Терън и дали има вариант Крис Хемсуърт, скрит под тази епична брада, да ни покаже част от себе си, която не сме виждали преди.

Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“ (Furiosa: A Mad Max Saga) е режисиран от Джордж Милър по сценарий, който той е написал заедно с Нико Латурис. В главните роли са Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсуърт, Алайла Браун и Том Бърк.

Премиерата е насрочена за 24 май 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не мога да се отърва от чувството, че Крис Хемсуърт използва за вдъхновение, Хийт Леджъровия Жокер.

  2. Трейлъра е впечатляващо изродски, както се надявам и да е самия филм. Всички май са си взели ролите прокалено насериозно, но Хемсуърт изглежда, че за разлика от всички останали истински се забавлява. И му се получава доста добре.

    Ридик не знам дали използва за вдъхновение Жокера, но определено използва ТОР…. и определено асамблово се получава….