Когато си отговорен за поп-културен гигант като Американски психар, винаги ще имаш някаква културна релевантност. Брет Истън Елис, авторът на романа, на който е базиран емблематичния филм, се е превърнал в противоречива фигура наскоро, започвайки нова кариера като подкастър и политически коментатор, което неизбежно вбесява много хора в днешния дискурс. Но името му все още е достатъчно значимо като авторът на някои от най-популярните романи на съвременната американска литература, така че подобни тревоги да не го възпрепятстват.

Това стана ясно, когато бе обявено, че Елис се готви да навлезе в света на киното с режисьорския си дебют Relapse. Филмът представлява сатиричен хорър, който ще бъде изпълнен с всички любими теми на Елис. Официалният синопсис ни дава повече информация за сюжета.

Подхранвана от нестабилната му личност и завладяващата сила на социалните медии, параноята на Мат нараства и обърква програмата му за рехабилитация. Когато отново започва да употребява, около Мат започва да се засилва мистериозно присъствие и се разкрива чудовище, което го преследва още от тийнейджърските му години. Терапевтът му се опитва да помогне, убеден, че чудовището всъщност е в главата на Мат.

Редом с това бе обявено, че Джоузеф Куин (Stranger Things) ще поеме главната роля. Relapse има потенциала да бъде силен драматичен филмов дебют за младия актьор, който познаваме основно от малкия екран. Тъкмо вчера научихме, че Куин ще бъде част и от новата версия на Фантастичната четворка за Marvel, така че е ясно, че Холивуд има големи надежди за младежа. Особено имайки предвид колко ключов се оказа Американски психар за възхода на Крисчън Бейл, не бихме се изненадали Куин да иска да докаже себе си като „сериозен актьор“ в Relapse, пък ще видим дали ще бъде успешно.

Елис досега не е имал успех с филмовите си начинания, работейки като сценарист върху филми като The Informers, The Canyons и Smiley Face Killers. За многото фенове на автора обаче Relapse звучи като обещаващ проект, в който Елис ще може изцяло да отприщи постмодерния си стил на иронични метафори и кръвопролития. Предстои да видим, дали не му предстои още една трансформация, този път като филмов режисьор. Може би този път ще бъде и по-малко противоречив, но в това се съмняваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *