the-director-of-classics-the-warriors-and-48

Малко или много са 35 години? За един човешки живот безспорно са от съдбоносно значение – растеш, узряваш, помъдряваш… Дали същото може да се каже за киното? Надали, особено в последните десетилетия, които вкараха човечеството в новия век, пронизан от нови технологии, нови форми на общуване, нов подход към абсолютно всичко. Например изчезна спокойствието на комедийния екшън (понякога – и трилър) от 80-те. И се сетихме затова покрай една новина, свързана с филма на Уолтър Хил „48 часа”, придобил култов статус в (т.нар. „близко”) минало. Както може да се предположи, тъй като са минали (достатъчно) години – идеята е да се направи римейк. Бен и Джошуа Сафди, чиито пети филм „Good Time” преди няколко месеца се състезаваше в Кан за „Златната палма”, са независими творци, които нямат нищо против да се заемат с предизвикателни задачи – именно те са цанени на напишат и режисират новата версия на „48 часа”.

Според THR братя Сафди ще пишат сценария заедно с Джерад Кармайкъл („The Carmichael Show”) и с партньора си от „Good Time” – Роналд Бройнстайн. Все още не са обявени никакви кастинг предложения, та какво остава да са взели решение по отношение на ролите. Важното е, че който и да бъде ангажиран, ще му бъде доста трудно да влезе с „уникален” глас и няма да избегне сравнението с оригиналния филм, Ник Нолти и пълния с енергия Еди Мърфи. Да си припомним!

Нали си спомняте ченгето на Ник Нолти, захванал се със случай, свързан с убийства на полицаи? И че той трябваше, волю-неволю, да се сработи с едно „лапацало”, което може и да е тикнато зад решетките, но знае доста за „подземния” свят на отрепките и разбойниците и мож еда помогне (все пак с нещо). Да не забравяме, че двамата разполагат само с 48 часа, за да пипнат виновниците)! … И сега искаме да си представите кои биха били най-подходящите актьори, на които прилягат ролите на Мърфи и Нолти, и да ни ги напишете (при желание) в коментарите. А ние обещаваме, че ще следим за още информация по проекта – и научим ли нещо ново, ще споделим.

CINkK26WsAQaQV0

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Няма кой да замести Еди Мърфи, очевидния избор за много би бил гнусния некадърник Кевчо Харта. Дано греша!

  2. ДЖОШ БРОЛИН & КРИС РОК! 🙂 Бролин има излъчването и дори малко прилича на Нолти а и вече е играл подобни роли в „Inherent Vice“ и „Sin City: A Dame to Kill For“ така, че на този етап не виждам по подходящ от него. А на Крис Рок не му спира устата, подобно на героя на Еди Мърфи! 😀

    1. Добър избор биха били и двамата. Крис Рок е нива над кюмюра Харт.

  3. Колко пъти съм го зяпал на VHS-чето :D. Мисля баща ми го притежаваше от някъде. От съвременна гледна точка сигурно е доста B и cringe, но от носталгична е страхотен. Има много кино в него и най-вече персонажи и история. Визуално е добър и ако не ме лъже паметта бъкаше с много добри заснети нощни сцени. Остчето също е пълно с „яки“ парчета (сега гледам че Джеймс Хорнър е бил отговорен :D). Продължението мисля не съм го гледал. Честно казано ми е все тая за римейк, ремикс, решит и т.н.