Още една популярна фантастична класика се е насочила към малкия екран. Alcon Entertainment, които закупиха правата за „Блейд Рънър” през 2011 година, и Amazon Studios са започнали работа по сериала „Blade Runner 2099”. Ридли Скот се включва като изпълнителен продуцент с евентуална опция да режисира някои от епизодите.

Сюжетът се пази в тайна, но от компанията обещават, че епизодите ще продължат да развиват познатата вселена и нейните герои. Изпълнителният директор на Alcon Entertainment, които седят зад хитови сериали като „The Expanse”, сподели, че двама души са наети да следят и поддържат времевата линия безупречна.

Това ще е вторият проект във вселената на „Blade Runner”, а в бъдеще се очакват и още. Припомняме ви, че миналата година се появи анимето „Blade Runner: Black Lotus”, чието действие се развива през 2032 година. То се фокусира върху млада жена (Джесика Хенуик), която се опитва да възстанови изгубените си спомени и да отмъсти на виновните за състоянието си.

Шоурънър на предстоящия сериал „Shining GirlsСилка Луиза в момента подготвя сценариите на отделните епизоди, а от студиото се оглеждат за подходящи локации за снимките. Все още не е ясно кога „Blade Runner 2099” ще дебютира, но най-вероятно няма да е по-рано от следващата година.

Все пак през следващите месеци ще можем да очакваме още една класика на Ридли Скот, която ще се превърне в телевизионен сериал. Става дума за „Пришълецът”, който ще бележи първата ТВ поява на любимия на милиони ксеноморф.

Освен вече споменатите Ридли Скот и Силка Луиза в ролите на изпълнителни продуценти, създателите на Alcon Entertainment и авторът на сценария на „Blade Runner 2049Майкъл Грийн също ще се нагърбят със сходни роли. От страната на Scott Free Productions ще се включат още Дейвид Зукър и Клетън Крюгер.

Ще следим с интерес за развитие по темата и ще се постараем да ви информираме при наличието на нова информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. ще има ли негри, негърки и негърчета!

    Tyrell: More nigger than nigger is our motto.

    Deckard: She’s a nigger, isn’t she?

    Rick Deckard: Niggers are like any other machine, are either a benefit or a hazard. If they’re a benefit it’s not my problem.

    1. 100 процента, щом го правят Амазон 😀 …

  2. Тук поне Ридли Скот ще може, ако все пак се надъха да режисира, да си начеше философската краста, както се опита (неуспешно) в новите Alien-и. А докато чакаме премиерата, препоръчвам един канадски „прочит“ на митологията на Блейдрънър – Total Recall 2070.