Рекламите, които ще видите в тази новина, не е за хора със слаби сърца, страхуващи се от паяци. Арахнофобията е една от най-разпространените фобии по света и по данни, които си нямам идея как точно са извлечени, близо шест процента от населението страда от подобен страх. Новият филм на режисьора на поредицата зомби филми Wyrmwood Киа Роуч-Търнър определено се възползва максимално от факта.

Sting е плод на страха на самия Роуч-Търнър от въпросните насекоми и, както се казва във фразата „Go big or Go home“, той се бори срещу своята фобия с помощта на един гигантски паяк. Въпросното създание, извънземно по произход, е дело на носителите на „Оскар“ Weta Workshop, които са гарант за качество и стряскащ реализъм.

Вижте и самите реклами:

Както е модерно в днешно време, трейлърите издават прекалено много и показват повече от нужното, но пък от друга страна ясно заявяват амбицията си. Проблемът при Киа Роуч-Търнър, ако сте гледали предишните му три филма, е, че той е много добър при създаването на реклами (с което се е занимавал дълги години преди да се насочи към киното). Точно поради тази причина обещанията са много по-силни от крайния резултат, а това води и до излъгани очаквания. Все пак горните трейлъри са достатъчно въздействащи и се надяваме Sting да ни поднесе сносно забавление. Поне се усеща иронията в името на главния герой на филма – Шарлот.

Ето какво гласи и също толкова подробното описание на сюжета:

През една студена и бурна нощ в Ню Йорк мистериозен обект пада от небето и разбива прозореца на апартамент в голям блоков комплекс. Оказва се яйце, а от него се излюпва странен малък паяк. Създанието е намерено от дванадесет годишната Шарлот, която обича комикси. Вторият ѝ баща Итън се опитва да се сближи с нея посредством общия им комикс проект Fang Girl, но момичето се чувства изолирано. Майка ѝ и Итън са окупирани от новото им дете и опитите им да се справят със сложната ситуация, оставяйки Шарлот да се сближи с паяка, който тя държи като таен домашен любимец. Кръщава го Стинг.

Колкото повече момичето се възхищава на паяка, толкова се увеличава и неговият размер. С размера обаче се засилва и гладът му за кръв. Първо започват да изчезват животните на съседите, а скоро и самите съседи. Много бързо семейството на Шарлот и ексцентричните обитатели на комплекса осъзнават, че са хванати в капан с огромен паяк, който обича да си похапва човешко месо. Шарлот е единствената, която може да го спре.

Вижте и официалния плакат:

Sting е режисиран и написан от Кая Роуч-Търнър (двете части на Wyrmwood, Nekrotronic). В ролите ще видим Райън Кор, Алила Браун, Пенелопе Мичъл, Робин Невин, Нони Хейзълхърст, Джермейн Фолър и други.

Премиерата е насрочена за 12 април тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *