Педро Алмодовар е един от малкото (за съжаление) артисти, които правят кино, което не е на английски, но въпреки това са световно известни и признати от Холивуд. Винаги сме се интересували от всеки негов проект и не смятаме, че може да стане много по-известен (съмняваме, че ще започне да прави супергеройски филми за масите), но той явно иска да бъде по-добре познат на англоезичния пазар.

От известно време се знае, че Алмодовар се подготвя за пълнометражен филм на английски. Първоначално беше обявено, че това ще бъде A Manual for Cleaning Women с Кейт Бланшет, но впоследствие той се оттегли от този проект. Междувременно обаче той направи два късометражни филма на английски – The Human Voice с Тилда Суинтън и Strange Way of Life с Итън Хоук и Педро Паскал. Сега вече става ясно, че Алмодовар отново ще работи с прелестната Суинтън по планирания англоезичен пълнометражен дебют, наречен The Room Next Door.

Суинтън също така няма да е сама. Към нея се присъединява страхотната Джулиан Мур, както и неотразимия Джон Туртуро. Историята в The Room Next Door проследява Марта (Суинтън), чиято така или иначе сложна връзка с майка ѝ напълно се пропуква, когато просто неразбирателство става повод за огромен скандал. Тяхната обща приятелка Ингрид (Мур) вижда и двете страни на конфликта. За момента не е обявено каква ще бъде ролята на Туртуро.

Въпреки че сме разочаровани, че няма да видим колаборация между Бланшет и Алмодовар, до някаква степен се радваме, че той е решил да не прави адаптация, а нова оригинална идея по негов си сценарий. Това, което знаем за сюжета, по всякакъв начин ни звучи именно като чудесен филм за Алмодовар, който е познат с дълбокото си изследване на женски персонажи, които често не са лесни за харесване. Търпението и сензитивността на режисьора именно към такива героини са пословични, така че със сигурност ще ни бъде интересно да видим каква история е написал и този път. Нямаме никакво съмнение, че с две мощни актриси в главните роли като Суиндън и Мур, The Room Next Door ще бъде от филмите, които ще обсъждаме много, когато и да излезе.

Първият задкулисен кадър показва Алмодовар и двете му главни актриси, които работят заедно над сценария.

Очаква се снимките на The Room Next Door да започнат още другия месец, което значи, че е напълно възможно филмът да излезе още през есента на тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *