Когато излезе през 2018, Нито звук (A Quiet Place) беше изненадващ хит, който спечели едновременно критиците и феновете и направи шокиращо много пари за доста скромния си бюджет. Беше пределно ясно, че един подобен филм веднага ще светне идеята за продължения и второто беше готово да дебютира през март 2020, но тогава по някакви причини, които не си спомняме, се забави и в крайна сметка Нито звук 2 излезе в средата на 2021. Оттогава още знаем, че в поредицата ще бъде прибавен и spin off/предистория, за който ще говорим днес.

Нито звук: Ден първи (A Quiet Place: Day One) няма да ни разкаже историята на първия ден от извънземната инвазия на семейство Абът, който вече видяхме във втора част. Вместо това ще ни срещне с нови герои, на които ще им бъде далеч по-трудно да намерят тихи места, живеейки в Ню Йорк, вместо в малко провинциално градче. В началото беше обявено, че любимият ни Джеф Никълс ще се заеме с режисурата на това ново допълнение към „Кразински-вселената“, но с времето се случиха промени. Донякъде все още страдаме заради рокадите, но режисьор в крайна сметка стана Майкъл Сарноски, който все още може и да не е много познат на масовата публика, но именно режисира безобразно добрия Pig, който възвърна вярата ни в Никълъс Кейдж.

В главната роля на Нито звук: Ден първи ще видим прекрасната Лупита Нионг’о, а в поддържащите роли са Джоузеф Куин, Алекс Улф и Джимон Хонсу, чийто герой вече познаваме от Нито звук 2. Вижте трейлъра сега:

Няма какво да си кривим душите и да не признаем, че този трейлър определено не ни вдъхва много доверие. Изглежда просто като най-стандартен екшън за извънземна инвазия, който дори не може да ни предложи интересен „world building”, имайки предвид, че вече сме отлично запознати със света. Имаме обаче едно наум, че всъщност той може нарочно да е направен така – да показва първоначалния хаос на инвазията, след което ще се съсредоточи върху героите и начините, по които те намират как да оцелеят в тишина в град като Ню Йорк.

Иска ни се да вярваме, че Джон Кразински, който е сценарист и продуцент, няма да позволи толкова успешното му творение да бъде превърнато в генерична боза, каквито сме гледали хиляди – той би трябвало добре да е наясно какво направи първите му два филма толкова успешни и обичани. Сарноски също успя да ни спечели именно с това – филм, който беше рекламиран по безумен начин, сякаш е див екшън, а всъщност беше тихо изследване на героите, скръбта и страстта. Със сигурност ще чакаме да видим още трейлъри, които да ни подскажат дефинитивно какъв ще бъде тонът на Нито звук: Ден първи.

Нито звук: Ден първи (A Quiet Place: Day One) е режисиран от Майкъл Сарноски, който е и автор на сценария заедно с Джон Кразински.

Премиерата ще бъде на 28 юни. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Първите два филма бяха супер. Този прилича да е по-високо бюджетен от останалите. Ще се гледа