Наскоро започнаха снимките на подготвяния голям биографичен филм за Майкъл Джаксън, озаглавен просто Michael, и вече имаме първи официален кадър, на който виждаме как точно ще изглежда Дажфар Джаксън в ролята на своя иконичен чичо.

Припомняме, че на режисьорския стол на Michael сяда Антоан Фукуа (Тренировъчен ден, Emancipation), а сценарият е дело на Джон Логан (Гладиатор, Авиаторът, Хюго, Skyfall). Продуцент пък е носителят на „Оскар“ Греъм Кинг (От другата страна), който е отговорен за биографичния филм за друга титанична фигура от света на музиката – посредствения Бохемска рапсодия, посветен на Фреди Меркюри. Тяхното обещание е, че Michael „ще изследва всички аспекти от живота на Майкъл Джаксън – от дете и участието му в Jackson 5, до най-емблематичните му изпълнения, които го превръщат в най-голямата поп-звезда на планетата“.

Ето първия кадър на Дажфар Джаксън в ролята:

На тази снимка Дажфар определено изглежда ОК, но, за да си вадим каквито и да е изводи, искаме да го видим в действие. Когато отбелязахме новината, че именно той ще влезе в главната роля, споделихме, че в него не откриваме нищо от елегантността, енергията, харизмата и излъчването на Майкъл, но Антоан Фукуа твърди друго:

Събрахме невероятен екип от артисти за този проект – грим и прическа, костюми, оператор, хореография, осветление, всичко – и някои хора, които са познавали Майкъл и са работили с него. Но най-важното е, че Джафар е този, който е въплъщение на  Майкъл, отвъд физическата прилика. Това е духът на Майкъл, който идва по магически начин. Трябва да го изпиташ, за да го повярваш.

Засега ще останем скептично настроени и към Джафар и към Michael защото нищо в творчеството на Фукуа не ни дава надежда, че той може да направи филма, който Майкъл Джаксън заслужава. Но ще поживеем и ще видим. За финал предлагаме официалния синопсис.

Michael ще представи на публиката завладяващ и откровен портрет на брилянтния, но сложен човек, който става познат в целия свят като Краля на попа. Филмът проследява неговите триумфи и трагедии в епичен киномащаб – от чисто човешката му страна и лични борби до неоспоримия му творчески гений, уловен от най-емблематичните му изпълнения. Както никога досега, публиката ще изживее интимен поглед към един от най-влиятелните артисти-пионери, които светът някога е познавал.

Режисьор на Michael е Антоан Фукуа (Тренировъчен ден, Emancipation), а сценарият е на Джон Логан (Гладиатор, Авиаторът, Хюго, Skyfall). Продуцент е Греъм Кинг (От другата страна, Бохемска рапсодия), а в ролите освен Дажфар Джаксън влизат Колман Доминго като Джо Джаксън, Майлс Телър като Джон Бранка и Ниа Лонг кто Катрин Джаксън.  

Премиерата е на 18 април 2025.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Ще е поредната загуба на време. Холивуд яко зацикли…