Джон Карни
Джон Карни

Миналата седмица в информационното пространство се завъртя една новина, на която държим да обърнем внимание заради имената на замесените творци – Мартин Скорсезе и Джон Карни, и заради жанра на бъдещия проект – мюзикъл. Според The Hollywood Reporter филмът ще носи поетичното заглавие „Fascinating Rhythm“ и ще проследява магичното пътуване на една млада жена през миналото и настоящето. Действието ще се развива в любимия на мистър Скорсезе Ню Йорк, а музиката ще включва композиции на Джордж Гершуин, като сюжетът на филма черпи вдъхновение от живота на легендарния композитор.

Режисьор на филма ще бъде Джон Карни („Once“, „Begin Again“, „Sing Street“), а Мартин Скорсезе влиза в ролята на продуцент. Последният е започнал снимките на своя „Killers of the Flower Moon“ в края на април и му стискаме палци отново да успее да съчетае всички ангажименти във вечното ограничение на 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата. Сценарият е дело на Карни в съавторство с Крис Клуъс.

Скорсезе е известен с пристрастията си към музикалните филми, особено документални и концертни. В продуцентските задължения по „Fascinating Rhythm“ ще му помага дългогодишния партньор в творческите задачи Ървин Уинклър, който е продуцент на доста от филмите на Скорсезе, а съвсем скоро са работили заедно и по „The Irishman“. Двамата ще си сътрудничат с наследниците на Гершуин, които също активно ще се включат в работата по проекта. Все още няма информация за начало на подготвителен или снимачен период – ще очакваме ъпдейти!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *