Планетата на маймуните ни е сред любимите филмови поредици, именно заради уникалния начин, по който използва формата на поредицата. С всеки нов филм оригиналната сага ставаше все по-чудата и концептуално предизвикателна, което водеше до някои наистина интригуващи моменти. Новата версия на франчайза, която започна през 2011, реши да поеме линеарно по хронологията, но въпреки това и там се получи един от по-интересните разширени наративи в съвременната ера на блокбастърско кино. Сега режисьорът Уес Бол ще продължи именно тази история към следващата ѝ фаза, доближавайки ни до пост-апокалиптичната визия на оригиналния филм от 1968.

Преди месеци получихме първи тийзър, но ето че вече имаме и пълен трейлър, който представя по-ясно сюжета на Кралството на планетата на маймуните:

Притесненията ни за този филм вървят редом с вълнението, и този трейлър не показва достатъчно, за да промени това. Ясно е, че историята няма да бъде радикално нова, но няма нищо лошо в един класически сюжет. Въпросът е дали Кралството ще пропадне в пропастта на всеки generic съвременен блокбъстър, който създава безхарактерно копие на предшествениците си, или ще бъде достойна, класическа история. На този етап имаме оправдание да вярваме и двете, но не можем да съдим, преди да видим самия филм.

За повече информация, можете да погледнете официалния синопсис:

Режисьорът Уес Бол вдъхва нов живот на глобалния епичен франчайз, чието действие се развива няколко поколения напред в бъдещето след управлението на Цезар, в което маймуните са доминиращият вид, живеещ в хармония, а хората са сведени до живот в сенките. Докато новият тираничен лидер на маймуните изгражда своята империя, една млада маймуна предприема мъчително пътуване, което ще го накара да постави под въпрос всичко, което е знаел за миналото, и да направи избор, който ще определи бъдещето както на маймуните, така и на хората.

Кралството на планетата на маймуните (Kingdom of the Planet of the Apes) e режисиран от Уес Бол (трилогията Лабиринтът), по сценарий от Патрик Ейсън, Джош Фрийдман, Рик Джафа и Аманда Силвър. В ролите участват Оуен Тийг, Фрея Алън, Кевин Дуранд, Дичен Лакман, Уилям Х. Мейси и др.

Премиерата е на 11 май 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments