С огромно удоволствие разбрахме, че ще можем да видим дългоочакваното първо солово начинание на един от култовите братя Коен Куклички на път (Drive-Away Dolls) на предстоящото 28 издание на Sofia Film Fest. Тамън навреме за това обявление получаваме и нов трейлър, който още повече да ни надъха и да ни припомни защо това е филм, за който нямаме търпение.

Куклички на път е началото на своеобразна трилогия, която Итън Коен и съпругата му Триша Кук пишат заедно, а Коен режисира. Историята проследява Джейми  – свободна душа, която оплаква поредната си раздяла с приятелка, и нейната доста по-въздържана спътница Мариан, която отчаяно се опитва да е по-фриволна в живота. В търсене на нещо ново и вълнуващо, двете се отправят внезапно на път към Талахаси, обаче ситуацията бързо загрубява, когато пътищата им се пресичат с група престъпници.

В главните роли ще видим Маргарет Куали като Джейми и Джералдин Вишванатан като Марион. По-голямата част от публиката е запозната с Куали от разнообразните й поддържащи роли във високопрофилни продукции като Имало едно време в Холивуд, но ако до сега не сте срещали името на Вишванатан, уверяваме ви, че комедийния ѝ талант е на страшно високо ниво, защото я гледахме в продължение на няколко години в страшно чаровния Miracle Workers. Цял куп поддържащи лица освен това ще им правят компания в разнообразни роли, така че направо насочваме вниманието си към трейлъра:

Този втори трейлър още повече залага на специфичната стилизация на Куклички на път, което само може да ни радва. Комедията определено е на първо място, но чаровните и откачени герои, типични за всяка Коенова продукция, очевидно и тук ще бъдат кой от кой по-чаровни и по-откачени. Големите звезди в поддържащи роли, естествено, са запазена марка на братята Коен и със сигурност допринася това, че Итън вече се познава с много от тях. Любопитни сме най-вече за цялостната история, която видно иска едновременно да е любовно писмо към филмите от 90-те години (и, нека сме честни, конкретно Криминале), но и нежно да им се подиграва. Стискаме палци крайния продукт да е толкова чаровен, колкото е трейлъра.

Куклички на път (Drive-Away Dolls) е режисиран от Итън Коен по сценарий, който той е написал заедно с Триша Кук. В главните роли са Маргарет Куали, Джералдин Вишванатан, Бийни Фейлдстийн, Педро Паскал, Бил Кемп, Колман Доминго и Мат Деймън.

Официалната премиера на 23 февруари, а за родната публика ще видим филма в програмата на Sofia Film Fest, който започва на 16 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *