Много от фенове на Игра на тронове трудно ще простят разочарованието, което им донесе последният сезон на епичния сериал, а много от тях отдават лошото му качество на това, че шоурънърите Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайз вече искаха да приключват с това занимание и да се насочат към другите си проекти. Все още очакваме да видим първото им ново създание оттогава – адаптацията на романа Трите тела на Лиу Цъсин. Това е и първата продукция от грамадната им сделка с Netflix, а сега ще ви разкажем и за следващата, в която обаче Уайз и Бениоф са само изпълнителни продуценти, дали са началото на проекта, но няма да участват особено много креативно.

Новият сериал ще се нарича Death by Lightning и ще разкаже странната истинска история на 20-ия президент на Щатите Джеймс Гарфийлд и най-големия му почитател Чарлз Гито, който впоследствие убива президента. В главните роли ще видим Матю Макфадиън, добре познат на всички фенове на Succession, както и огромният ни любимец Майкъл Шанън, когото просто обичаме да гледаме навсякъде и във всякакви роли.

Като цяло намираме историите за убийствата на американски президенти за доста интересни, но за разлика от убийството на Джон Ф. Кенеди, за което има безброй разкази, за останали три такива случая знаем сравнително малко. Затова и изпитваме голямо любопитство към този проект, както и към предстоящия Manhunt, който пък ще се занимава с убийството на Ейбрахам Линкълн.

Друга сериозна причина за интерес е и екипът зад камерата. Както вече споменахме, дуото Бениоф и Уайз продуцират проекта и той е включен в сделката им с Netflix, което значи, че не са напълно периферно замесени. Останалата част от екипа също е доста интересна. За шоурънър е нает Майк Макауски, автор на Bad Education – филм, който се появи сякаш от никъде и всъщност нямаше особено много реклама, но поне критиците бяха във възторг от него. Всички епизоди на Death By Lightning пък ще бъдат режисирани от Мат Рос. Рос може да е познат визуално на феновете на Silicon Valley, но неговия най-важен кредит (според нас) е като режисьор на великолепния Captain Fantastic – филм, който постоянно препоръчваме на всички – ако не сте го гледали, напревете го възможно най-скоро!

Като цяло Death By Lightning се очертава като много любопитен проект с вълнуващ екип на тема, за която не знаем много, а ще ни бъде интересна. Със сигурност ще следим за още новини по развитието му и ще ги споделяме.

Премиерна дата не е обявена, но със сигурност ще бъде през 2025 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *