Тъй като сме почитатели на голяма част от творческия екип, който ще реализира филма с биографични елементи, посветен на Боб Дилън A Complete Unknown, не можем да пропуснем известната промяна, която настъпи преди седмица в разпределението на ролите между актьорите. Deadline съобщиха, че чудесният Едуард Нортън ще замени любимия ни Бенедикт Къмбърбач в образа на Пит Сийгър. На Къмби му се налага да напусне музикалната „завера“, ръководена от Джеймс Манголд, защото сроковете, в които трябва да бъде реализиран филмът, влизат в конфликт с други негови ангажименти.

Напомняме, че героят (вече) на Нортън е един от вдъхновителите и своеобразен ментор на Боб Дилън – американският музикант Пит Сийгър притежава активна гражданска позиция и я изразява в песните си в продължение на няколко десетилетия в средата на ХХ век. Самият Сийгър е един от първите поддръжници на Дилън и неговото творчество. 

Както сме информирали вече, Тимъти Шаламе се е ангажирал ролята на младия Боб Дилън, а сюжетът на A Complete Unknown вероятно ще се фокусира върху влиянията, които оказват различни творци върху неговото развитие през 60-те години. Ел Фанинг ще се превърне в съчинената от авторите на филма любовница Силви Русо, Моника Барбаро – в популярната американска фолк-певица, активист и борец за правата на човека Джоан Бейз, а освен тях в актьорския екип са още Ник Оферман, Бойд Холбук, П. Дж. Бърн и др.

По сценария на A Complete Unknown се труди Джей Кокс (Gangs Of New York), а режисьорът Манголд се намесва активно в писането и продуцира, заедно с Фред Бергер (Range), Питър Джейсън, Боб Букман, Алън Гасмър (Veritas Entertainment Group), Алекс Хейнъман (The Picture Company) и Джеф Роуз. От самото начало зад проекта стоят Searchlight Picture, а премиерата на филма се очертава (вероятно) през лятото на 2025 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *