Преди две години Paramount отпразнуваха 50-годишнината на едно от най-ценните си бижута – Кръстникът на Франсис Форд Копола – с Офертата, сериал, посветен на историята на създаването на криминалната класика. Естествено проектът изглеждаше лошо от самото начало и не получи особено внимание, освен като шега. Сега, за 50-годишнината на Разговорът (The Conversation), засенчената класика на Копола за технологиите за наблюдение и разрухата на поверителността, студиото подготвя друг вид почит към шедьовъра си.

Дж. С. Шандор, режисьорът на не-особено-запомнящи-се татковски филми като Margin Call, All Is Lost и Triple Frontier, a както и на харесвания инди филм A Most Violent Year, ще режисира телевизионна адаптация на Разговорът, която би могла да се превърне и в продължителен сериал. Тази година Шандор има нов филм, а именно трагично изглеждащият Kraven the Hunter – изключително съмнителен проект за режисьора, който сега ще поеме римейка на един от най-великите филми. Шоурънър на сериала ще бъде Ерин Леви, която има богат опит в престижната телевизия със сериали като Mad Men и Mindhunter.

Новината, естествено, не ни обнадеждава, тъй като подобен проект ни се струва повече от ненужен, но пък има нещо много релевантно в Разговорът и до ден днешен, така че винаги е възможно да се направи интересен прочит. Предполага се, че действието ще бъде пренесено в съвремието, в какъвто случай историята на Хари Коул може да се завърти около отчуждението на дигиталното наблюдение. Засега не е потвърден никакъв актьор за ролята, макар че има слухове за потенциалното участие на Обри Плаза.

Разговорът излиза между първата и втората част на Кръстникът и е по-чудат, интимен филм от криминалния епос на Копола. На всичкото отгоре, пет години по-късно той прави Апокалипсис сега, който също толкова надскача Разговорът (The Conversation) в пантеона на режисьора. Макар и този филм да изглежда като засенчения шедьовър в поредица шедьоври, тази кошмарно екзистенциална драма за един самотен експерт по подслушване е може би най-великият филм на Копола. Всеки, който се цели към такава мишена, е препоръчително да знае какво прави. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *