Ако слушате букмейкърите и разнообразните холивудски разбирачи, ще си кажете, че тазгодишните „Оскари“ са практически решени и всъщност няма смисъл да се гледат или дори да се говори за номинациите. Ние обаче все пак продължаваме да твърдим, че селекцията тази година е много силна и искаме отново да обърнем внимание на някои от заглавията, които ни се струва, че недостатъчно хора са гледали, като Past Lives е на едно от първите места в тази класация – гледайте го!

Сега ще ви разкажем и за новия проект на режисьорката Селин Сонг, която толкова ни отвя с този си дебют, че оттук нататък със сигурност внимателно ще следим всяко едно нейно начинание. И ето че на Европейския филмов пазар, Sony са купили правата за следващия ѝ филм, наречен Materialists. Не се знае много за сюжета, но предположенията са, че става дума за романтична комедия за професионална сватовница, която започва задявка с богат бизнесмен, но още таи чувства по разорения актьор, когото отдавна е зарязала.

Звучи изключително стандартно като за романтична комедия, нали? Сякаш извадено от онзи момент, когато всички филми с Катрин Хайгъл, Рийз Уидърспуун или Дженифър Анистън бяха еднакви и напълно взаимнозаменими. Ние обаче сме гледали Past Lives и знаем, че стилистиката на Селин Сонг е напълно различна – тя взима това, което би било напълно предвидим сюжет и го прави не просто изключително истински, с герои, които опознаваме в цялата им комплексност, но и изважда на преден план тези части от човешките взаимоотношения, които не са лесни и праволинейни и ги разглежда по най-чувствителния възможен начин. Нямаме търпение да видим как ще се заеме с един подобен сюжет, но този път с по-комедийна насоченост.

Другата добра новина е, че очаквано след такъв голям успех с първия ѝ филм, сега големите звезди искат да работят със Сонг. Докато все още нищо не е потвърдено, знаем за трима от най-популярните актьори в момента, които преговарят за ролите. Това са Дакота Джонсън, Крис Еванс и Педро Паскал – от седмица официално и тримата са супергерои, но бихме се радвали много да ги видим именно в този проект. Докато двамата господа можем да си ги представим лесно и в двете роли, подозираме, че по-очевидният кастинг е Еванс да бъде богатия бизнесмен, а Паскал – разорения актьор, но не бихме се учудили, ако именно заради това очакване Сонг реши да размени ролите. Във всеки случай и тримата са ни доста симпатични и ще се радваме да ги видим в подобна романтична комедия, която обаче сме сигурни, че ще е много по-заета с вътрешните светове на героите си, отколкото със следване на формулата.

Надеждите са снимките на Materialists да започнат още тази пролет, така че със сигурност ще следим развитието на проекта и ще споделяме всичко ново, особено когато кастингът бъде финализиран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *