Интересите на Бен Стилър се простират в много области, свързани с правенето на кино – той отдавна не е само умелият актьор, който може да се преобрази както в най-смешния, така и в най-драматичния герой; Стилър е и режисьор, и продуцент, но публиката е най-доволна, когато го вижда на екрана в някой от ексцентричните образи, които така добре му прилягат. Преди десетина дни попаднахме на новина, свързана с нов филм, в който Стилър ще поеме главната роля – за първи път от шест години насам.

Филмът носи заглавието Nutcrackers, режисьорските отговорности са поети от Дейвид Гордън Грийн, а снимките текат в момента в Охайо. Историята проследява работохолика Майк (Стилър), който неохотно заминава за дивата провинция (споменатия вече щат), за да се погрижи за четиримата си необуздани племенници, след като родителите им загиват в автомобилна катастрофа. Тридневното пътуване трябва да завърши с намирането на приемен дом за осиротелите деца, но се оказва, че след няколко седмици, преживяни в селскостопански хаос, Майк няма нужда да търси къде да живеят племенниците му – те вече са намерили дом за него самия…

Сценарият на Nutcrackers е написан от Лиланд Дъглас (Call of the Wild) и е развит от продуцентската къща Rough House, които се включват в работата по проекта със своя представител Нейт Мейър. Компанията Rivulet – Роб Парис, Майк Уидърил, финансират изцяло филма, като в продуцентския екип са още Бен Стилър чрез неговата компания Red Hour Films и дългогодишният му партньор (и бивш шеф в Paramount) Джон Лешър, който е продуцент и на новия филм на Майкъл Ман Ferrari.

В последните години Бен Стилър работи предимно зад камерата – като режисьор и изпълнителен продуцент на първия сезон на Severance за Apple TV+; той е режисьор и продуцент и на поредицата на Showtime Escape at Dannemora, за която печели награди и адмирации. Дейвид Гордън Грийн също има сериозно количество ангажименти – след трите нови Хелоуин-филма, той подхвана също замисления като трилогия Екзорсистът, като междувременно режисира и действа като изпълнителен продуцент на комедийната поредица за НВО The Righteous Gemstones, наскоро подновена с четвърти пореден сезон.

Важното е, че и Грийн, и Стилър са успели да вмъкнат Nutcrackers  в творческите си планове и сега ще очакваме ъпдейти – вероятно след края на снимките в Охайо…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *