Повече от половин година след като излезе първият тийзър и само два месеца преди премиерата, получаваме пълен трейлър за очакваната от много хора адаптация на Трите тела (3 Body Problem) на Лиу Цъсин. Огромно количество хора са почитатели на книгата, която е бестселър по целия свят, а някои са по-любопитни защото това е първия мащабен проект на шоурънърите на Игра на тронове Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайз, откакто сериала завърши (според много хора) незадоволително.

Нека обаче започнем отначало, най-вече за тези, които не са срещали заглавието на романа или името на Цъсин. Трите тела всъщност е първата част от трилогията Земното минало, която донася на Лиу Цъсин награда „Хюго“ – първото присъждане на престижната награда за научна фантастика на азиатски лауреат. Още през мрачната 2020 г. беше обявено, че Бениоф и Уайз се заемат с екранизирането на романа за Netflix като част от многомилионната им сделка със стрийминг гиганта и без съмнение много хора ще бъдат любопитни именно за тази адаптация. Двамата са известни с верния си прочит на епична поредица от книги на Дж. Р. Р. Мартин, което я доведе до вниманието на много широка публика, но определено сме любопитни дали това е било единичен проблясък на гений или по принцип знаят как да адаптират мащабни разкази с големи бюджети.

За незапознатите, ето го синопсисът на сериала Трите тела:

Историята започва през 1960 г. в Китай, когато млада жена прави съдбовно решение, имащо отзвуци из времето и пространството. Когато природните закони се нарушават без обяснение, тясна група от брилянтни учени трябва да работи заедно с непоклатим детектив, за да предотвратят най-голямата заплаха към човечеството. Трите тела е епична история, която променя жанра на научнофантастичната драма със своите наслоени мистерии и разказа си за човешките връзки.

Вижте пълния трейлър сега:

Всички запознати с книгата ще разпознаят много от нахвърлените в този трейлър елементи, но смятаме, че това, което ще бъде най-вълнуващо и за читателите, и за новодошлите в историята, ще бъде визуалното зрелище на играта, която героите играят. Виждаме кадри, които ни напомнят и за някои от другите елементи в книгите, но откриваме и достатъчно разлики, така че да държи интереса на всички зрители. Стискаме палци Трите тела да е нов триумф за Бениоф и Уайз най-малкото защото тази поредица заслужава също толкова успешна адаптация, колкото и Песен за огън и лед.

Трите тела (3 Body Problem) е създаден от Дейвид Бениоф, Дан Б. Уайз и Алекзандър У. В главните роли са Бенедикт Уонг, Ейза Гонзалез, Джес Хонг, Джован Адепо, Джон Брадли, Алекс Шарп, Розалинд Чао, Джонатан Прайс, Лиам Кънингам и др.

Сериалът ще бъде достъпен в Netflix на 21 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тъп въпрос, ама защо тия силни и агресивни звуци, трябващи да подчертаят нещо важно? А всъщност не ме кефят. Просто прекаляват със звуковите ефекти.

  2. Нещо не разбирам. Този филм колко версии има?
    Това английската версия ли е, защото китайката версия я има от 4 месеца?
    Китайката версия я имам на компютъра и не е зле, ама е прекалено разтягане на локуми…
    И последно колко верси има…
    https://www.zamunda.net/banan?id=744590&hit=1&t=tv