Свръх-сериозна отговорност си е да облечеш познатите костюми, с които едновремешните ловци на духове прочистваха Ню Йорк от свръхестевствени навлеци. И след като преди няколко месеца в интернет-пространството бе хвърлен първият „смразяващ“ трейлър на подготвяното ново приключение Ловци на духове: Замръзналата империя (Ghostbusters: Frozen Empire), Sony вече са решили, че е време да представят истинските лица на вездесъщия студ, който вледенява сърцата и чупи костите на жителите в най-космополитния град на света.

Гъделът, който допълнително подклажда фенското нетърпение, идва със знанието, че оригиналната великолепна четворка почти цялостно е на линия, точно четири десетилетия по-късно – Бил Мъри, Дан Акройд и Ърни Хъдсън. Липсва само Харолд Реймис, но наследството на неговия герой – доктор Егон Спенглър, е в действие – и благодарение на технологичните му „джаджи“, които още функционират, и чрез неговите директни потомци – дъщеря му и двете й деца. Кого ще застигнат ледените копия и страховитите рогати чудовища? Време е да видим двата нови трейлъра – един за щатската публика, добре запозната с традицията в преследванията с духове от всякакъв вид и калибър, и един за зрителите по света, които получават по-строен и подреден разказ, който – според скромното ни, експертно мнение – действа много по-зарибяващо.

Напомняме, че Ловци на духове: Замръзналата империя е директно продължение на Ловци на духове: Наследство, като негов режисьор е Гил Кенън, един от сценаристите на Наследство и режисьор на Monster House, а сценарият на новата страховита надпревара с ледения повей из улиците на Ню Йорк е дело на Кенън и Джейсън Райтман (ДжуноВисоко в небетоYoung AdultТъли). В новата история и в познатите от предишния филм роли се завръщат актьорите Фин Улфхард, Макена Грейс, Логан Ким, Селесте О‘Конър, Кери Куун и Пол Ръд. Нови попълнения в актьорския екип са Патън Осуалд, Джеймс Акалистър, Емили Ейлин Линд и Кумал Нанджиани, който споделя, че сюжетът на новото приключение е вдъхновен от анимационната тв-поредица The Real Ghostbusters, излъчвана между 1986 и 1991 година.

В Ловци на духове: Замръзналата империя семейство Спенглър се завръща там, където всичко започна – в незабравимата нюйоркска пожарна, за да обединят сили с оригиналния екип „ловци на духове“, които имат дълбоко засекретена лаборатория за усъвършенстване унищожаването на свръхестествени същества на следващо, по-високо ниво. И когато откриването на древен артефакт пуска на свобода поредните уникално зли сили, стари и нови ловци на духове потеглят заедно в битката за защита на родния град – и свят! – от втора Ледена епоха.

Повсеместното заледяване е преместено с една седмица напред от първоначалната премиерна дата – очаква се Ловци на духове: Замръзналата империя (Ghostbusters: Frozen Empire) да се появи в кината по света на 22 март 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *