Несравнимата ни любимка Кейт Бланшет отново намира начин да ни зарадва, въпреки че стачката на актьорската гилдия продължава, за разлика от тази на сценаристите. Въпреки това обаче Бланшет е кралица и е специална, новият ѝ проект е получил специално изключение от гилдията и започва снимки още тази седмица.

Новият филм, в който Бланшет ще участва, се нарича Rumors и е проект на канадския режисьор Гай Маден. За самия филм все още не се знае нищо – нито подробности за сюжета, нито за героинята на Бланшет. Освен самото ѝ присъствие обаче, което така или иначе не пропускаме в каквото и да е начинание, има няколко причини, поради които смятаме, че проектът заслужава вниманието ни.

Канадецът Гай Маден може да не е „популярно“ име, но е познат на голяма част от фестивалната публика в Канада, защото е експерименталист, който прави нестандартни „арт“ филми, които често се появяват по местните фестивали. Най-добре приетия му филм досега е My Winnipeg, който нежно се подиграва на родния град на режисьора. Другите му филми до момента варират между преразглеждания на Vertigo на Хичкок, направени от парчета от други филми и сериали (The Green Fog), неми филми за карнавални викачи, влюбващи се в сестрите си (Stump the Guesser) и нехронологични разкази за фантасмагоричните преживявания на моряци и дървари (The Forbidden Room).

Винаги е любопитно, когато подобни свръхспецифични артисти решават да работят с някой с толкова висок профил, колкото Кейт Бланшет. Маден вече може да си има публика в определени среди, но тази колаборация без съмнение ще предизвика несравнимо по-голям интерес към филма му, отколкото е имало до сега. Твърде интересно ще бъде до каква степен Rumors ще запази експерименталния му стил или пък ще бъде „смекчен“ за масите, които ще искат да видят поредната неминуемо блестяща роля на Бланшет.

Със сигурност ще се ослушваме за още подробности около този проект и ще ги споделяме веднага.

Rumors е режисиран от Гай Маден по сценарий на Еван Джонсън и Гейлън Джонсън. Премиерна дата за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *