Всичко е добре, когато завършва добре! Не вярваме дори и най-паметливите сред верните ни читатели да помнят, че в началото на 2017 представихме един доста любопитен проект, който търсеше финансиране – сюрреалистичния уестърн Bo Nan Za. Е, изглежда, че след седемгодишна борба, режисьорът и сценарист Андрей Гетов и операторът Иван Вацов са успели да завършат филма си и дори да му осигурят разпространение в избрани кина от 31 януари.

Bo Nan Za е описван като „кинематографичен експеримент, вдъхновен от непокорния дух и поетическите традиции на широко-екранния уестърн, но така също – от деликатната природа и неподправените герои на т.нар. съзерцателно кино“. Базиран на изцяло без-диаложен, стаено сюрреален сценарий, филмът разказва своята „тиха“ и „кръгова“ история.

Ще повторим това, което казахме и преди седем години, защото, за съжаление, то все още е в сила за родното кино. Не знаем дали крайният продукт ще си заслужава, но със сигурност предпочитаме да гледаме такива български филми, отколкото поредната, финансирана от НФЦ (и нашите данъци) „фестивална претенция“, циклеща някоя от любимите теми на „тежката ни историческа и социална действителност“.   

Повече информация зa Bo Nan Za може да откриете на официалния уебсайт на филма, както и на facebook страницата му.

Режисьор и сценарист на Bo Nan Za Андрей Гетов, оператор е Иван Вацов, а сценограф е Ванина Гелева. Оригиналната музика е на Александър Даниел и Росен Захариев, а звуковия дизайн е дело на Иван Андреев. В ролите са Анна Банкина, Даниел Рашев, Александра Спасова, Бисер Маринов, Назъм Каракурт, Любомир Вълчев, Тосен Рамар и др.

На филма предстои международно фестивално участие, както и дистрибуция на територията на Северна Америка, а родната му премиера е на 31 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *