Детективският жанр е в разцвета си. Реално той никога не е залязвал напълно, но сега имаме усещането, че всеки месец се появява нова загадка, която да проследим и чиито улики да навържем. Една от запазените марки на жанра е „мистерията в заключена стая“ и днес ще споделим трейлър за нова адаптация на подобен сюжет.

Минисериалът Death and Other Details на Hulu ще ни запознае с нова типична двойка следователи – изпечения известен детектив, на който всичко му е ясно и ентусиазирания новобранец, на който всичко му е интересно. В случая ролите са поети от Манди Патинкин, когото винаги сме обожавали да гледаме как разкрива престъпления и Вайълет Бийн, която подозираме, че тепърва ще краси екраните ни все повече.

Историята се върти около брилянтната и отегчена Имоджен Скот, която се оказва на грешното място в грешното време, но може би някак си вината си е нейна. Тя се превръща в главния заподозрян в убийство, извършено на скъп круизен кораб, плаващ по Средиземноморието. За да докаже невинността си, тя е принудена да работи с човек, когото не понася – най-великият детектив на света Руфъс Коутсуърт.

Вижте трейлъра на Death and Other Details сега:

По всичко личи, че Death and Other Details е сериал, който няма да промени коренно жанра, а по скоро черпи вдъхновение от него и се забавлява в неговия пясъчник, което по никакъв начин не е лошо. Стига да е компетентно направен и мистерията да работи, нямаме нужда от чудеса – това е жанр, който си има причина да работи в киното и литературата от стотици години. Подобно на поредицата на Райън Джонсън Вади ножовете, тук влиянието на Агата Кристи се носи гордо на преден план и само можем да се надяваме, че създателите са й отдали също толкова добре заслуженото, както го направи и Джонсън. От трейлъра изглежда, че колоритните персонажи, всеки със своя си тайна, са налице, така че стискаме палци и останалите елементи да се подредят, за да изградят още една добра мистерия.

Death and Other Details е създаден от Майк Уайс (The Mentalist) и Хайди Кол МакАдамс (The 100), която е написала и сценария. В главните роли са Вайълет Бийн, Манди Патинкин, Рахул Коли, Лорън Патън, Анджела Жу, Хюго Диего Гарсия, Пардис Сареми и Линда Едмънд.

Първият от десет епизода ще бъде достъпен в платформата Hulu на 16 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *