Преди месец и половина успяхме да видим първата снимка от подготвяната предистория към култовата хорър поредица Поличбата, носеща простичкото име Първата поличба (The First Omen). Сега е време да се запознаем малко по-подробно какво ни е подготвила режисьорката Аркаша Стивънсън, за която това е и пълнометражен дебют.

Припомняме ви, че оригиналните филми се фокусираха върху своя основен антагонист Деймиън – Антихристът на Земята. Всяка част проследява отделен етап от неговия живот и желанието му да властва над човешкия род. Четвъртият филм прехвърли тази отговорност върху малко момиче, но феновете въобще не успяха да го приемат, поставяйки край на планираните следващи продължения. През 2006 година се появи римейк с Лиев Шрайбър и Джулия Стайлс, но и той не се справи със задачата да улови това, което направи оригиналния Поличбата толкова успешен.

Дали новият прикуъл може да се справи по-добре? Нека видим първата реклама:

Признаваме, че поне малко тези кратки шейсет секунди привлякоха интереса ни дотолкова, колкото да ни се иска да видим нещо по-обстойно. Все пак първоначалните ни страхове, че Първата поличба ще се опита да копира заглавия като Заклинателят или Екзорсистът на Папата, не са напълно разсеяни. Кадрите дори силно клонят към сходен извод и силно се надяваме да грешим. Ще разберем след четири месеца или поне след още един по-разкриващ трейлър.

В Първата поличба млада американка е изпратена в Рим, за да започне своя нов живот като монахиня. Там тя ще се сблъска с ужасяващо зло, което ще я накара да се усъмни в собствената си вяра. В същото време ще разкрие зловеща конспирация, която има за цел да доведе до раждането на сина на Сатаната.

Първата поличба (The First Omen) е режисиран от Аркаша Стивънсън, която е и сценарист наравно с Тим Смит и Кийт Томас. Както споменахме и в началото на статията, това ще е пълнометражен дебют за режисьорката, която до този момент има предимно епизоди на сериали във филмографията си. В ролите ще видим Нел Тайгър Фрий (Servant), Бил Най, Соня Брага, Ралф Инесън и др.

Премиерата е насрочена за 5 април 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *