След доста сериозно забавяне, най-сетне получаваме първи тийзър и официална премиерна дата на сериала Ripley, в който Андрю Скот ще изиграе титулярния герой на Патриша Хайсмит, познат от множество адаптации, но все пак най-вече от превъплъщението на Мат Деймън през 1999 г. в Талантливият мистър Рипли на Антъни Мингела. Андрю Скот обаче има тотално различно излъчване от Деймън и тийзъра, който споделяме днес, показва именно това – неговият Рипли ще бъде далеч по-плашещ и неузнаваем, от този на Деймън.

Първо припомняме, че Ripley е сериал, създаден от носителя на „Оскар“ Стивън Зейлиън, който адаптира пет от книгите на Хайсмит за талантливия господин Рипли. Самият Зейлиън е автор на сценария и режисьор на цялата адаптация, състояща се от осем епизода, които първо бяха продукция на Showtime, но по-късно бяха закупени от Netflix и ще излязат в стрийминг платформата през пролетта.

В първите рекламни кадри, които споделихме, за пръв път видяхме впечатляващия Андрю Скот като Том Рипли и неговата борба за оцеляване чрез измами през 60те години в Ню Йорк. Сега ви предлагаме да видите и първия тийзър, който освен това изненадващо потвърждава, че целият сериал е заснет в черно-бяло. Зейлиън казва за това решение, че е било вдъхновено от собственото му издание на една от книгите за Рипли, която е държал на бюрото си и визуално е държал черно-бялата корица на преден план в съзнанието си, докато е пишел сценария.

Вижте тийзъра сега:

Джон Малкович! Винаги радостно присъствие, а предвид факта, че той беше Рипли в Играта на Рипли от 2002 г., получаваме един любопитен метаелемент, но да не се разсейваме, все пак звездата тук е Скот. Както и преди сме споделяли, Скот вече е показвал на феновете си, че е напълно способен да изиграе чаровен психопат. Харесва ни подхода на този тийзър да се фокусира върху името и репутацията на Рипли, с която без съмнение един мошеник не иска да се сдобива, но пък един нарцисист жадува. Ще ни бъде интересно как историята на сериала преминава от добре познатия сюжет за Дики Грийнлийф към други истории, защото въпреки че тази е достатъчно интересна, все пак вече я знаем добре.

Ripley е създаден за телевизия и режисиран от Стивън Зейлиън (Списъкът на Шиндлер, Бандите на Ню Йорк, The Night Of). В главните роли са Андрю Скот, Джони Флин и Дакота Фанинг.

Сериалът ще се появи в Netflix на 4 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *